CDA Zwolle wil bouwstop voor de Scholtensteeg

CDA Zwolle wil bouwstop voor de Scholtensteeg

Zwolle – Enkele Zwolse CDA-raadsleden hebben gesproken met omwonenden en vertegenwoordigers van verontruste dorpsbewoners uit ’s Heerenbroek. Hoewel dat de gemeente Kampen is, ligt de Scholtensteeg op Zwolse grond, enkele tientallen meters verder.

Het gemeentelijke plan betreft de ontwikkeling van 106 semipermanente woningen. Dit zijn woningen bedoeld voor een diverse doelgroep, waaronder vooral studenten, sociale huurders, statushouders, mensen met een ‘rugzakje’. De vraag rijst ook waarom deze zo ver van het centrum worden geplaatst.

In 2017 kondigde de gemeente aan om in Zwolle tussen de 100 en 200 semipermanente woningen te realiseren. CDA Zwolle pleitte toen al voor spreiding over de hele stad om de leefbaarheid te behouden. De gemeente zou vijf locaties onderzoeken. Nu blijkt dat de gemeente echter voornemens is om het forse aantal van 106 woningen aan de Scholtensteeg te bouwen.

CDA Zwolle vindt dat dergelijke massale (hoog)bouw daar niet past in het landschap. En zeker zo belangrijk, de gemeenteraad en bewoners van ‘s Heerenbroek zijn gepasseerd bij dat besluit erover. Daarom vraagt de partij de wethouder om openheid naar de bewoners en raad toe.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.