VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing: Berkum thuis tegen sterk Excelsior

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Excelsior ’31, dat op een gedeelde tweede plaats in de Hoofdklasse B staat. De Zwollenaren kunnen bij winst aanhaken bij de top, maar weten dat dat zeker geen eenvoudige klus zal worden.

“Uit bij Excelsior kwamen we er eerder dit seizoen nauwelijks aan te pas, maar thuis kunnen we de bovenliggende partij zijn,” verwacht Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob. “Afgelopen zaterdag hebben we gewonnen en die lijn moeten we doorzetten, zo simpel is het gewoon. Bij winst kunnen we een mooie stap omhoog zetten.”

Excelsior eindigde vorig jaar als vijfde maar schoot dit seizoen uit de startblokken door al direct de eerste periodetitel te pakken. Daarbij lieten de Rijssenaren onder meer Berkum achter zich dat, net als Genemuiden, drie punten tekort kwam voor het periodekampioenschap. Daarna raakte Excelsior de draad echter wat kwijt, want van de zes duels die de ploeg van trainer Peter Wesselink in de tweede periode speelde gingen er al vier verloren. Kort voor de winterstop werd er op eigen terrein verloren van Genemuiden (1-2) en HZVV (0-1), en in de eerste wedstrijd na de hervatting van de competitie gingen de Tukkers met 2-0 onderuit bij SDC Putten.

Pas vorige week boekte Excelsior herstel door met 1-0 te winnen van Urk, maar dat was niet bepaald een fluitje van een cent. De bezoekers wisten nauwelijks kansen te creëren maar volgens eigen zeggen kon ook Excelsior aanvallend geen vuist maken, en zo leek het op een doelpuntloze remise af te gaan. Een kwartiertje voor het slot kopte Tom Brummelhuis echter na een corner alsnog de winnende goal binnen. Een tegenvaller voor de thuisclub was wel dat aanvaller Boy Boeloerditi, uitblinker toen Excelsior in oktober met 3-1 van Berkum won, tegen Urk zijn vijfde gele kaart kreeg. Daardoor zal hij ontbreken tegen Berkum, de club waar hij eerder ook voor speelde.

Ook Berkum kreeg na een prima start een dip in de tweede periode en die was zelfs nog wat dieper dan bij Excelsior. Na een hele serie met tegenvallers en ongelukkig puntverlies herstelde de equipe van trainer Arno Hoekstra zich pas afgelopen zaterdag door CSV Apeldoorn met 1-2 te kloppen. Berkum liet in de beginfase enkele goede kansen liggen maar kwam na 23 minuten door een eigen doelpunt van CSV toch op 0-1 en een kwartier later schoot Mark Bloemendaal de 0-2 binnen. Na rust ging de thuisclub op jacht naar de aansluitingstreffer en toen die, met nog een half uur te gaan, viel kregen de Zwollenaren het lastig. CSV moest in de slotfase, na een dubbele gele kaart, met 10 man verder maar kreeg toch kansen op de gelijkmaker. Berkum bleef echter overeind en steeg door die zwaar bevochten winst enkele plaatsen naar een zesde plek op de ranglijst. De achterstand op Excelsior bedraagt vijf punten, maar de Rijssenaren hebben een duel meer gespeeld.

De wedstrijd Berkum-Excelsior ’31 wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Carim Mesbah uit Winschoten, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Hoppa. 4-1 Winst zelfs voor de Galacticos uit Berkum. En de overige titelkandidaten verliezen allemaal punten. Titelrace is weer volledig open. Ober, mag ik nog een sapje graag. Proos!


    ⚠️ Meld

  2. Gerjos Weelink presenteert zijn boek en neemt Frank Veldwijk mee. Frank ging in 1983 van Berkum naar PEC voor een transfervergoeding van 5400 gulden!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.