Nationale Gebedsdag

Op zaterdag 19 januari vindt de Nationale Gebedsdag plaats. Ieder jaar viert de Nationale Gebedsdag een indrukwekkende manifestatie van geestelijke eenheid: een dag van eenparig gebed voor Nederland en de wereld. 

De Nationale Gebedsdag gaat vooraf aan de Week van Gebed die van 20-26 januari plaatsvindt. Het thema van de Nationale Gebedsdag en de gebedsweek is ‘bidden met open handen’. Er is een gebedsdag in Zwolle, die gehouden wordt in het Agnieten College, locatie Carolus Clusius, aan de Kamperweg. Ds. Hans Eschbach zal het thema van de dag inleiden. Een regioteam van lokale kerken en gemeenten is druk bezig met de voorbereidingen voor het programma waarin volop aandacht zal zijn voor voorbede en samenzang.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Nationale gebedsdag? Je hebt toch ook al de dank- en biddag?
  Maar ’t is nooit verkeerd natuurlijk. Zag gister nog even dat men volgende week aardig wat onrust verwacht in Nederland >:(

  Hopen (en bidden) dat het meevalt

 2. Volgens mij is er nu vrijwel iedere dag een feestdag, gedenkdag, of iets nationaals.
  Niets bijzonders dus. Net als lekker eten: iedere dag lekker eten is ook maar “gewoontjes” – het wordt pas weer lekker als het sporadisch voorkomt.

 3. ghehe ik denk dat je wel eens gelijk kunt hebben dat als die film vertoond wordt publiekelijk dat het nog verscheidene opstootjes teweeg brengt

 4. Tja, hoewel ik het absoluut niet eens ben met de film, blijf ik eventuele opstootjes verantwoordelijkheid vinden van degenen die het veroorzaken. Als iemand in een land met vrijheid van meningsuiting gaat wonen, weet diegene dat ook kritiek aan zijn/haar kant een mogelijke optie is, zeker als er mensen zijn die vanuit hun eigen ‘gemeenschap’ nogal lelijke kritiek hebben op het door ons opgebouwde systeem.
  Wel jammer dat Geert nu gebruik maakt van de verhitte situatie die hij heeft gecre√ęerd, om een film te maken, die een directe aanval op de Islam is. Ik zou bijna denken dat hij hoopt op opstootjes, zodat NL zich massaal tegen Moslims keert en hij een vrijbrief heeft om zijn uitbanning van de Koran naar een hoger level te tillen.

 5. En hijzelf nog populairder wordt! Want reken maar dat het een selfkicker is. Anders ga je een aantal jaren niet uit de VVD omdat zijn Turkije in de EG-standpunt niet helemaal strookt met die van zijn partij. Verzot en beheerst door macht, tja dat zijn ze. Mooi citaat

  jammer dat Geert nu gebruik maakt van de verhitte situatie die hij heeft gecre√ęerd, om een film te maken, die een directe aanval op de Islam is.

  Maar op tv (vooral) moeten ze maar eens stoppen met al die publiciteit voor hem. Negatieve reclame is ook reclame: zijn Partij Voor de Vrijheid (die veel wil verbieden) vaart er wel bij.

 6. maar dick als je dat allemaal gaat verbieden dan moet je De Hond ook verbieden om voor de verkiezingen de onderzoeken van de keuze,s van mensen bekend te maken want dat beinvloed ook dat mensen op het laatst gaan twijfelen wat ze nu zullen kiezen terwijl ze ervoor al een keuze hadden.Je kunt het natuurlijk makkelijk afdoen om te zeggen dat zijn geen politiek bewuste mensen maar meelopers .Maar het is toch gelijk aan die reclame,s op tv

 7. Verbieden? Nixxx wil ik verbieden iedereen die binnen de ergens mee wil komen (publicaties, gesproken woord, beelden, andere culturele uitingen, dvd”s video) mag dat VRIJ UITEN. Zolang het binnen de kaders van de wet past. Provocatie (eigen gewin en macht) daar gaat het volgens mij hier om, schijn juridisch niet dicht getimmerd te zijn. Maar zoals de vader van de (vaak) goeie Theo van Gogh al zei: Je mag het zeggen maar je hoeft het niet te zeggen. Elke mens vind ik uniek en bijzonder, je kunt niet ontkennen dat die PVV nogal aan het generaliseren is: Islam/Antillen. Hoe zuur en vol met frustratie, moet je in elkaar zitten als je zoveel hekel aan enkele medemensen hebt? Of zou het toch, middels populisme allemaal om macht en eigen gewin gaan? Ik zou graag willen dat hij de discussie of het debat eens aan ging! Punten uitdiepen op tv of de radio. Maar zo laf is hij dan ook weer wel; dat doet hij niet omdat hij weet dat hij dan ontaard in respectloos schelden. Daarom schrijf ik, misschien moest hij maar netzoveel aandacht krijgen als de anderen. Omdat het er verdacht veel op lijkt dat hij provoceerd om de aandacht.

  Maurice de Hondt is absoluut mijn man niet maar hoeveel opiniepeilers zijn er tegenwoordig wel niet rond de verkiezingen?
  Ze zitten er uiteindelijk ook ver naast trouwens. Maar je laat je mening toch niet door een opinie bepalen Pieter?

Reageer