Ov probeerkaart actie werkt

Ov probeerkaart actie werkt

Zwolle – De OV probeerkaart van Beter Benutten Zwolle Kampen blijkt te werken. Ruim 100 deelnemers hebben hem inmiddels geprobeerd. Het merendeel van de deelnemers vond het reizen met het OV voor het woon – werkverkeer een positief alternatief voor de auto. Hiermee is al een belangrijk doel van de actie behaald, namelijk forensen een andere manier van reizen te laten ervaren en op basis van deze ervaring wellicht (vaker) een overstap naar het OV te laten maken. De actie loopt nog door. Er starten nog minimaal twee probeerperiodes (op 5 en 19 februari), waarschijnlijk volgen hierna nog twee periodes.

De OV probeerkaart biedt autoforensen die werken in Zwolle of Kampen de mogelijkheid om gedurende vier weken het openbaar vervoer uit te proberen. Eind september startte de actie met als doel mensen te laten ervaren hoe het is om naar het werk te reizen met het OV en hen te stimuleren ook na de proefperiode vaker van het OV gebruik te maken, in plaats van de auto. Onder de deelnemers aan de OV probeerkaart is een enquête uitgezet. Hierin geeft 75% van de ondervraagden aan het openbaar vervoer voor het woon – werkverkeer als positief alternatief voor de auto te ervaren. Een vergelijkbaar percentage geeft aan ook na de proefperiode (deels) met het OV te blijven reizen.

Forensen die ook eens gedurende een maand willen experimenteren met andere manieren van reizen in hun woon-werkverkeer, kunnen nog meedoen. Voorwaarde is dat ze nu met de auto naar hun werk in Zwolle of Kampen over een afstand van meer dan 10 kilometer vanuit het gebied dat wordt begrensd door Meppel, Hardenberg, Wierden, Deventer, Harderwijk, Dronten en Emmeloord reizen.

www.beterbenuttenzwollekampen/ovprobeerkaart voor meer informatie en inschrijving.

Artikel delen: