Deltion maakt leerlingen warm voor de techniek

Duizenden toeschouwers genieten aanstaande zaterdag 19 januari van het motorisch geweld van enorme krachtpatsers. De Indoor Tractor Pulling vindt die dag plaats in de IJsselhallen. Onder het publiek bevinden zich ook VMBO-leerlingen, waarvan 14 meisjes. Deze leerlingen van de theoretische leerweg, krijgen een VIP-behandeling. Met deze dag hoopt het Deltion College de leerlingen warm te maken voor de techniek.

De technieksector is hard toe aan goed geschoold personeel. Jonge mensen, ook in de regio Zwolle, hebben steeds minder interesse voor een technische opleiding. Het is daarom van belang om leerlingen kennis te laten maken met de aantrekkelijke kanten van de techniek. Deltion College maakt zich hard voor de promotie van Techniek in de regio Zwolle. De Tractor Pulling is een van de manieren waarop zij VMBO-leerlingen kennis laten maken met techniek.

Gezeten achter glas op de VIP tribune ervaren de leerlingen de kracht van de sterke motoren. De leerlingen mogen natuurlijk ook een kijkje achter de schermen nemen. Tijdens een rondleiding, verzorgt door de Nederlandse kampioen Indoor Tractor Pulling, krijgen de leerlingen de kans de brullende monsters aan te raken. Gratis drinken en een heerlijk buffet maken het bezoek compleet. Studenten van het Deltion College zullen filmopnames maken van deze bijzondere dag.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer