Helikopteroefening in Oost-Nederland

Helikopteroefening in Oost-Nederland

Zwolle – Van 5 t/m 23 februari (van maandag tot en met vrijdag) trainen de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht samen met militairen van de Koninklijke Landmacht tijdens een oefening in het oosten van Nederland.

Tijdens deze oefening vliegen de helikopters vanaf vliegbasis Deelen en trainen de helikopterbemanningen onder andere het vliegen onder verhoogde dreiging en worden vliegers en loadmasters opgeleid tot wapeninstructeurs.
Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden. Dat is nodig om nationaal en internationaal bij te kunnen dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. Voor deze oefening wordt er samen met militairen van de Landmacht vanaf vliegbasis Deelen gevlogen onder de naam HWIC (Helicopter Weapon Instructor Course)/TAC NL op doordeweekse dagen in de periode van 5 t/m 23 februari. Helikopters kunnen op zeer lage hoogte vliegen.

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar. Meer informatie over vliegbewegingen kunt u lezen op de website van defensie.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.