PEC Zwolle onder de voet gelopen in Eindhoven

PEC Zwolle onder de voet gelopen in Eindhoven

Zwolle – PEC Zwolle speelt een helft lang prima mee met koploper PSV. Er lijkt uitzicht op meer, tot de rode kaart voor doelman Mickey van der Hart. Ondanks een puik debuut van Mike Hauptmeijer zijn de Eindhovenaren tegen tien Zwollenaren veel sterker: 4-0. ,,Uit winnen bij PSV is heel lastig en als je dat met tien man moet doen helemaal. We nemen de eerste veertig minuten mee naar de volgende wedstrijd”, vertelt trainer John van ’t Schip.

Zwolle had in de eerste helft de zaken uitstekend voor elkaar. PSV was van afstand gevaarlijk via Marco van Ginkel en Hirving Lozano, maar dat leverde weinig problemen op voor Mickey van der Hart. Zelf was Zwolle ook regelmatig dreigend. Soms werden de acties wat te ver doorgedreven, waardoor PSV-keeper Jeroen Zoet niet getest werd. Alleen Stef Nijland maakte het de sluitpost een keer lastig met een verraderlijk schot. De patstelling leidde regelmatig tot gemor bij de aanhang van de thuisploeg. Een tegenvaller was het uitvallen van Rick Dekker, die na een duel met Bart Ramselaar last had van – op het oog – zijn scheenbeen. 

Alles leek perfect, tot minuut 41. Lozano werd de diepte ingestuurd en zocht handig het duel op met de uitgestormde Van der Hart. Die kon een overtreding niet meer voorkomen, met de rode kaart tot gevolg. Het betekende het debuut voor jeugdexponent Mike Hauptmeijer. De jonge goalie zag in blessuretijd een clean sheet in rook opgaan. Luuk de Jong stond op de juiste plek om vanuit een hoekschop de bal binnen te koppen. ,,Ja, ik zat voor het eerst als tweede keeper op de bank. Dan besef je dat je erin moet. De spanning gaat dan even door je lichaam”, vertelde Mike Hauptmeijer.

Met een man minder was tegenhouden het devies in de tweede helft. Daarin slaagde Zwolle lange tijd, dankzij debutant Hauptmeijer. Hij had in de eerste twintig minuten na rust overal een antwoord op. Hij tikte een indraaiende voorzet van Joshua Brenet tegen de lat, had een antwoord op een kopbal van Luuk de Jong en hield de spits ook een op een van het scoren af. Daarna was het over en sluiten voor Zwolle, dat de ruimtes niet meer kon belopen. Via twee keer De Jong en Joshua Brenet liep PSV uit naar 4-0. ,,Met een man minder weet je dat het lastig wordt. We hebben het redelijk gedaan. Ik kan zelf tevreden zijn”, analyseerde Hauptmeijer.

Komende dinsdag speelt PEC Zwolle andermaal voor de competitie. Dan wacht in het eigen MAC3PARK stadion om 20.45 uur het treffen met sc Heerenveen.

PSV – PEC Zwolle 4-0 (1-0).
Toeschouwers:  32.800
Scheidsrechter:  Gözübüyük
Gele kaarten:  Van Ginkel (PSV), Freire (PEC Zwolle)
Rode kaart:  41. Van der Hart (PEC Zwolle)

Opstellingen:
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat, Brennt, Van Ginkel (70. Junior), Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong (81. Malen), Bergwijn (77. Gudmundsson)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker (30. Ondaan, 43. Hauptmeijer), Bakker, Namli, Marinus (73. Menig), Mokhtar, Nijland

Scoreverloop:
45. De Jong 1-0
65. De Jong 2-0
72. De Jong 3-0
79. Brenet 4-0

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Denk dat van der Hart geen rood had gehad als ‘ie zelf niet zo schuldig naar de scheidsrechter had gedaan. Hij doet niks en maakt gebaren van sorry sorry en loopt al half het veld af.

  Gewoon als grote kerel zeggen ik doe niets en meteen naar die Lozano lopen en laten zien dat hij een hele grote matennaaier is!


  ⚠️ Meld

 2. Om te beginnen had Ramselaar ook rood moeten krijgen voor de aanslag op dekker,
  dan had het er heel anders uitgezien, maar ja grote clubs worden nu eenmaal beschermd door de scheidsrechters en de KNVB Maffia
  neemt niet weg dat de rode kaart voor van der Hart ook terecht was.


  ⚠️ Meld

 3. Juist, moven met die v/d Hart. Ik maak er geen woord meer aan vuil. Het is jammer dat Hauptmeijer niet kon “vlammen” in de wedstrijd, ik had het de jongen wel gegund! Hopenlijk krijgt hij nu een kans om zich te bewijzen.


  ⚠️ Meld

 4. Mee eens wel rood alléén de beoordeling van de scheids is vaak lachwekkend.
  Ajax – PSV geeft Veldman een duidelijke elleboog en heupzwaai aan diezelfde Lozano en dit wordt niet bestraft omdat Veldman erg boos op Lozano wordt.
  Had die Hart ook moeten doen dan was het geel geweest, maar nee die slappe hap gaat sorry sorry roepen.


  ⚠️ Meld

 5. Haha, van der Hart heeft het weer gedaan, wat een bull-shit. De rode kaart van Boer was minstens zo dom, ik vind de rode kaart van van der Hart nog te zwaar gestraft ook, er liep tenslotte nog een PEC verdediger vlakbij. van der Hart probeerde Lozano nog te ontwijken, maar Zuid-Amerikaanse spelers hebben het laten vallen en versieren van rode/gele kaarten, vrije trappen en penalties tot kunst verheven. En die derde keeper? Faalde hopeloos bij die corner, neem ik hem niet kwalijk, maar we hebben het hier niet over de nieuwe van Breukelen. Deze nederlaag was terecht en duidelijk, niet iets om zo overspannen over te doen. Alsof PEC jaar-in, jaar-uit PSV wegtikt in Eindhoven. Doe even normaal zeg.


  ⚠️ Meld

 6. Je vergeet alléén te vertellen dat die van der Hart elke wedstrijd als een oud wijf speelt en Diederick punten pakt en een team beter maakt. En het belangrijkste er staat iemand!!!

  Vorig seizoen twaalf wedstrijden door van der Hart niet gewonnen!

  Ieder z’n mening Leonardo maar overspannen vind ik echt jouw reactie waar je toch alléén in héél Zwolle en omgeving staat. van der Hart een goede keeper hahaa….


  ⚠️ Meld

 7. En ik ga voortaan als Estavana Bruins door het leven. Geen Steven meer voor mij. Ipv de Bruins Brothers wordt het nu de Bruins Zusters.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.