Reünie 100-jarig Zwolsche Boys

Reünie 100-jarig Zwolsche Boys

Zwolle – Voetbalvereniging Zwolsche Boys organiseert op vrijdagavond 20 april een reünie voor al haar (oud-)leden. De club uit Zwolle-Zuid bestaat op 1 mei honderd jaar en hoopt tijdens de reünie met zo veel mogelijk mensen herinneringen op te halen aan haar roemrijke historie.

Op de avond zullen veel oude foto’s en plakboeken te bewonderen zijn, en bovenal vele herinneringen worden opgehaald. Mochten mensen zelf nog foto’s hebben die de vereniging (tijdelijk) zou mogen tonen, dan hoort men dat graag.

Zwolsche Boys werd op 1 mei 1918 opgericht in Zwolle. Snel na de oprichting volgde een eerste kampioenschap, en na vele jaren in de tweede klasse promoveerde de vereniging in 1947 naar de eerste klasse, op dat moment het hoogste niveau van de amateurs.

Tussen 1954 en 1969 speelde Zwolsche Boys betaald voetbal. Na een terugkeer bij de amateurs volgde in 1984 een nieuw hoogtepunt met het kampioenschap in de hoofdklasse. De vereniging speelde jarenlang op sportpark de Vrolijkheid, en huist sinds de jaren ’90 in Zwolle-Zuid, op sportpark Jo van Marle.

Leden, oud-leden, voormalige bestuurders of vrijwilligers; iedereen wordt uitgenodigd zich aan te melden via jubileum@zwolscheboys.nl, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. De reünie zal beginnen om 19.30 in het clubgebouw van Zwolsche Boys, aan de Landsheerlaan 44.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik wil me aanmelden bij de reünie ter ere van het 100 jarige jubileum. Willem en Hans Schuurman (de vodses!).
    De oud leden kennen de historie van ons wel…..


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.