WVF wint stadsderby tegen SVI

WVF wint stadsderby tegen SVI

Zwolle – WVF heeft dit seizoen wel iets met een stadsderby. Na eerdere overwinningen tegen SVI en Be Quick’28 stapte het ook vandaag in de thuiswedstrijd tegen SVI als winnaar van het veld. Zoals het hoort bij een stadsderby is er altijd wel een verrassing. Die was er vandaag bij WVF, waar Martijn Ruijsch na een afwezigheid van enkele maanden zijn rentree in de basis vierde. En wat voor een rentree, want met twee doelpunten had Martijn een groot aandeel in de overwinning van de Westenholtenaren.

Al in de 2e minuut opende WVF de score, na een goede aanval over de linkerkant werd de volledig vrijstaande Martijn Ruijsch bediend, die vervolgens met een geplaatst schot doelman Grafhorst van SVI het nakijken gaf en daarmee zijn ploeg al vroeg op voorsprong bracht 1-0. Vlak daarna kwam WVF goed weg toen de paal redding bracht bij een vrije trap van ruim 20 meter afstand van van Rijn. Het spel golfde in deze periode op en neer en leverde beide ploegen kansen op. Zo werd een schot van Clint Kruisweg op de rand van de zestien knap tot hoekschop verwerkt door doelman Grafhorst en verdween een tweede kans voor Clint, na goed voorbereidend werk van Hessel Berends over het doel van SVI. OOK SVI kreeg nog een grote kans, het was de doorgebroken Parella die zijn inzet op de paal zag belanden. In de 35e minuut wist WVF de voorsprong te vergroten. Het was Kristian Bril die de bal goed inspeelde en een handig overstapje van Martijn Ruijsch bracht Jabir Mazouz in balbezit, die vervolgens in een beweging Martijn Ruijsch vrij voor doelman Grafhorst zette en daarmee zijn tweede doelpunt maakte en daarmee zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong zette. Een paar minuten later was de wedstrijd beslist in het voordeel van WVF. Nadat de verdediging van SVI volledig mistastte, kreeg Hessel Berends vrije doorgang en maakte dit beheerst af 3-0.

In de tweede helft kreeg WVF nog voldoende kansen om de score verder uit te breiden maar ging het wat slordig met de geboden ruimte en kansen om. Zo mocht Clint Kruisweg na een goede aktie van Sieme ten Broeke en een prima assist van Jabir Mazouz alleen op het SVI doel afgaan, maar zag zijn lob gestopt door doelman Grafhorst, schoot Willem Bel na een indrukwekkende solo net naast het doel van SVI. Hessel Berends kreeg nog twee goede mogelijkheden om de score te vergroten maar stuitte beide keren op doelman Grafhorst en ook invaller Lucas Velner zag zijn lob gekkerd door Doelman Grafhorst, die daarmee een grotere nederlaag voor SVI voorkwam. WVF kan terugkijken op een prima wedstrijd en doet na deze overwinning volop mee voor de bovenste plaatsen, waarbij plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de Eerste klasse een mooie doelstelling kan zijn voor een geslaagd seizoen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.