FC Zwolle nog kansrijk voor titel eerste divisie

Vrijdagavond gaat ‘cupfighter’ FC Zwolle op bezoek bij BV Veendam op de Langeleegte. De ploeg van trainer Jan Everse bereikte deze week de kwartfinale van de KNVB Beker ten koste van NEC en strijdt nog altijd om de titel in de Jupiler League.

De eerdere confrontatie tussen de beide ploegen in Zwolle stond vooral in het teken van de vroeg uitgedeelde rode kaart aan BV Veendam-doelman Ditewig. De Zwollenaren speelden vanaf de vierde minuut met een man meer en wonnen met 3-1 van Veendam. FC Zwolle moet het tegen BV Veendam in ieder geval doen zonder Albert van der Haar en Jordy Zuidam. Laatstgenoemde wordt komende maandag wel weer verwacht op de trainingsvelden van Zwolle, maar de komende confrontatie met Veendam komt nog te vroeg.

FC Zwolle was deze week zeer succesvol in de KNVB Beker, waar enigszins verrassend NEC de mindere bleek te zijn van de ploeg die uitkomt in de Jupiler League. In de kwartfinale moet Zwolle naar Feyenoord. FC Zwolle is tevens nog zeer kansrijk in de strijd om het kampioenschap. De ploeg heeft een achterstand van vier punten op koploper RKC Waalwijk. Met de topper MVV-RKC in het vooruitzicht is het van belang om de drie punten mee te nemen uit Veendam groot te noemen.

Artikel delen:

Reageer