Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Zwolle – Het zijn drukke weken voor PEC Zwolle. Net als vorige week (toen voor de beker) staat er ook deze week een midweekse wedstrijd op het programma. sc Heerenveen wil zich dinsdagavond in het MAC3PARK stadion gaan revancheren van de nederlaag eerder dit seizoen in Friesland.

Op 25 november boekte PEC Zwolle namelijk een 1-2 overwinning in het Abe Lenstra stadion. Dat was op basis van de historie een unicum, want nog nooit namen de Blauwvingers in competitieverband drie punten mee uit Heerenveen. Daar zag het ook eind november in de eerste helft niet naar uit. Via een prachtige treffer van Michel Vlap kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong. Nicolás Freire bracht met een kopbal uit een vrije trap op slag van rust echter verandering in de stand, waarna Mustafa Saymak direct na de theepauze de winnende treffer forceerde. Eind augustus trok Heerenveen wél aan het langste eind. Dat was tijdens een oefenwedstrijd op trainingscomplex Skoatterwâld (2-0).

Zo staan PEC Zwolle en sc Heerenveen dinsdag voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Na de wedstrijd in Alkmaar en het sluiten van de transfermarkt kon de conclusie worden getrokken dat PEC Zwolle er tijdens de transferwindow niet minder op is geworden. Waar gevreesd werd voor een leegloop, bleef iedereen binnenboord en werden er zelfs spelers aangetrokken. Ruben Ligeon, die in zijn eerste optreden tegen Vitesse weliswaar geblesseerd de strijd moest staken, werd samen met oude bekende Queensy Menig aan de selectie toegevoegd. Beide spelers passen in het door de technische staf en technisch directeur Gerard Nijkamp geschetste plaatje en zullen zich in Zwolle verder proberen te ontwikkelen. Menig doet dat als huurspeler van het Franse FC Nantes, dat hem in de eerste seizoenshelft al uitleende aan Oldham Athletic.
,,Queensy wil graag voetballen en denkt dat hij bij ons past en dat denken wij ook. We hebben misschien een overschot aan voorhoedespelers, dat zal ik niet ontkennen, maar een type als Menig kan van waarde zijn voor de rest van het seizoen”, sprak Nijkamp na afloop van AZ – PEC Zwolle.

PEC Zwolle en Heerenveen mikken dit seizoen beide op een ticket voor Europees voetbal.
Zeker in Friesland snakt men weer naar Europese wedstrijden. In het seizoen 2012-2013 werd er voor het laatst deelgenomen aan de Europa League. De huidige selectie heeft voldoende kwaliteiten, toch gaat het al maanden op en af. De seizoenstart was prima. Er werd onder meer gewonnen van koploper PSV en pas op 1 oktober werd er voor het eerst verloren, tegen Ajax. Toen begon ook de mindere periode. Vier competitiewedstrijden werden op rij verloren en ook in de tweede ronde van de beker ging het mis.

Wist je dat…
PEC Zwolle – sc Heerenveen afgelopen seizoen in alle opzichten een beladen duel was? Het voelt misschien alweer een eeuwigheid geleden, maar op 7 mei 2017 won PEC Zwolle met 2-1 nadat het lange tijd met tien man speelde door de rode kaart van Ouasim Bouy. De zege betekende rechtstreekse handhaving na een loodzwaar seizoen. De driepunter kwam bijzonder goed uit, aangezien concurrenten Sparta Rotterdam en N.E.C. Nijmegen ook wonnen. Zo kwam het voor PEC Zwolle niet meer aan op het laatste duel, uit bij PSV. Het affiche van vanavond stond vorig jaar ook in het teken van het afscheid van Ron Jans, die beide clubs diende.

De laatste vijf edities van PEC Zwolle – sc Heerenveen in Overijssel

Eredivisie, seizoen 2016-2017
PEC Zwolle – sc Heerenveen: 2-1 (1-0). (29′ Holla, 47′ Menig 2-0, 90+5′ Goochannejhad 2-1)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
PEC Zwolle – sc Heerenveen: 5-2 (2-0). (12′ Marcellis 1-0, 20′ Van Polen 2-0, 46′ Te Vrede 2-1, 55′ Van Polen 3-1, 77′ Brama 4-1, 79′ St. Juste 4-2, 86′ Nijland 5-2)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
PEC Zwolle – sc Heerenveen: 2-2 (0-1). (38′ Uth pen. 0-1, 51′ Necid 1-1, 61′ Uth 1-2, 74′ Van der Werff 2-2)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
PEC Zwolle – sc Heerenveen: 1-2 (0-1). (32′ Finnbogason pen. 0-1, 55′ Broerse 1-1, 69′ Finnbogason 1-2)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
PEC Zwolle – sc Heerenveen: 1-1 (0-0). (46′ Finnbogason 0-1, 84′ Avdic 1-1)

Arbitrage
Pol van Boekel heeft dinsdag vanaf 20.45 uur de leiding over PEC Zwolle – sc Heerenveen. Assistent-scheidsrechters zijn Dave Goossens en Terry Hoekstra. Official is Edgar Bijl.
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 15

Reacties zijn gesloten.