Nomineer jouw favoriet voor de Groene Prijs 2018

Nomineer jouw favoriet voor de Groene Prijs 2018

Zwolle – GroenLinks Zwolle reikt dit jaar voor de 22ste keer de Groene Prijs uit. Wie verdient er volgens jou een pluim? Nomineer uiterlijk 15 februari je favoriet. Dit jaar werken we met een jury van de prijswinnaars van de afgelopen drie jaar. Onder voorzitterschap van onze lijsttrekker Sylvana Rikkert zal de jury uit de inzendingen een winnaar kiezen.

De Groene Prijs
GroenLinks wil van Zwolle een steeds groenere stad maken. Gelukkig staan we daarin niet alleen. Vele initiatieven in de stad werken hard aan een groene stad. Via de groene prijs zetten we een van hen jaarlijks in het zonnetje. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Vorig jaar ging de Groene prijs naar de Vrije School Michaël voor hun groene schoolplein, in 2016 naar de Beleeftuin van de Vogellanden en in 2015 was het Repair Café in Stadshagen winnaar van deze onderscheiding. Deze drie winnaars vaardigen dus iemand af in de jury.

De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen, afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. De Groene Prijs staat sinds 1996 in de officiële lijst van Zwolse prijzen die de gemeente bijhoudt.

Nomineer uiterlijk 15 februari je favoriet via e-mail: info@groenlinkszwolle.nl of Facebook: https://www.facebook.com/GroenlinksZwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Ik wil er graag 3 nomineren:
  1. De Stichting Zwolle Groenstad, Een aanmoediging voor het werk om bomen in de stad te houden en uit te bereiden.De ontgroening in de stad is nog steeds aan de gang en er is nog steeds geen goed beleid gemaakt om meer bomen in de stad Zwolle te plaatsen. De partij Groen Links zelf doet nagenoeg niets, behalve het promoten van “guerilla gardering”. https://zwollegroenstad.nl/
  2. Scania Production Zwolle BV, voor het plaatsen van het grootste zonnedak van Nederland en het afblazen van windmolens op het terrein. De 22.000 zonnepanelen geven zo’n 6 MWp vermogen af, waarmee het zelf voor de helft in de energie behoefte kan voorzien. Bijvangst van het project, 1 vaste baan en 4 part-time banen geschapen met het initiatief. https://www.scania.com/productionunitnetherlands/nl/home.html
  3. Altrex , voor het plaatsen van 2.300 zonnepanelen op het dak. De installatie geeft een totaal van ongeveer 550 MWh netto aan elektriciteit per jaar, waarbij de energiebehoefte is gedekt. Wat men teveel heeft, levert het bedrijf aan het net. Het is een aanmoedigings prijs, omdat men voor een Belgische partner hebben gekozen. Het was echt duurzaam geweest, wanneer dit in de Zwolse regio was gesourced.

  Zo, mij bijdrage gedaan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.