Klachten over boomkap Ten Oeverstraat

Er is alwéér een boom bij de zogenaamde Zaagtandwoningen aan de Ten Oeverstraat geveld. Dat zegt een buurtbewoner tegenover Weblog Zwolle. Via een ingezonden bericht laat hij het volgende weten:

“In een buurt waar ik ben komen wonen vanwege het aantrekkelijke groen dat er stond. Als het zo doorgaat blijft er niets van over (en ga ik verhuizen). Dit keer is het een prachtige larix, die gelukkig was blijven staan nadat vorig jaar een paar meter hiervandaan al een 50 jaar oude berk is omgezaagd.”

“Zwolle groenstad? Vergeet het. Steeds vaker wordt je hier wakker van het geluid van een motorzaag. Je vraagt je af waarom mensen hier komen wonen. Er wordt enthousiast geroepen vanwege het groene, sfeervolle karakter van de buurt, maar vervolgens zagen ze de boel om (om meer zon te hebben) en gaat men in de zomer onder een parasol zitten. Maar ja, al die vervelende blaadjes iedere herfst….”

Artikel delen:
Reacties 13
 1. “Steeds vaker wordt je hier wakker van het geluid van een motorzaag.” Dat neem ik maar met een korreltje zout als er elk jaar één boom om wordt gezaagd. 🙂

  Je kan natuurlijk ook elk jaar zelf een boom aanplanten. 😉

 2. Begrijp uit de link “boom is omgezaagd” deze opmerking niet zo:

  … : Linda
  en wat dacht je van de wortels in je kruipruimte.

  Reactie geplaatst op 29 april 2007 om 16:55

 3. Of ik het nu met het kappen eens ben of niet, de verwijzing naar groenste stad wordt telkens weer tegen de gemeente gebruikt bij nieuwe plannen. Beetje cliché. Wanneer het de groenste stad is geweest, betekend het niet dat alles en iederen daar nu maar voor moet wijken.

 4. Wanneer het de groenste stad is geweest

  Klopt, titel zijn ze kwijt iig,

  betekend het niet dat alles en iederen daar nu maar voor moet wijken.

  Alles en iedereen wijken…. ik denk niet dat het geval is. Wat wél de reden is zou ik ook niet weten, maar het blad/schaduw argument zou mij niet verbazen. Dat is hetzelfde als eerst een huis bij Schiphol kopen vanwege het uitzicht over het vliegveld, en vervolgens procedures starten vanwege het lawaai. :-
  En bij iedere kap een nieuw boompje plaatsen – mwah. Er staan niet zo heel veel van die grote jongens en een boompie doet er toch langer dan een jaartje over om zo mooi te worden.

 5. waarom moet iedereen zo nodig meebeslissen over een boom in de tuin van een ander? Ik heb buren gehad die zich met de verf van onze kozijnen wilde bemoeien, ons plan om ooit een fietsenschuurtje van 1 meter hoog te maken, een appelboompje van 2 cm doorsnee op anderhalve meter van de erfscheiding en een boomhut 100 meter verder op in de straat. Ben heel gelukkig verhuisd.
  Ga zelf een leven leiden!

 6. Jaja dat is een boom, Weet heel zwolle al dat er aan de ceintuurbaan meer dan 200 bomen op de lijst staan om gekapt te worden. En dan moeten wij buurtbewoners daar maar niet over zeueren omdat die verplicht worden terug geplaats. Maar ja wat hebben wij eraan als die bomen in stadshagen terug komen :'(

 7. Ik begrijp de gemeente niet,dat men dit zomaar
  toe laat.
  Wie wil ermee doen aan de aktiegroep voor boombehoud in de stad Zwolle?
  Boom om!
  Auto bom! :'(

Reageer