Inbreker Zwolse basisschool wordt op heterdaad betrapt - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Inbreker Zwolse basisschool wordt op heterdaad betrapt

Zwolle – De politie kreeg in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari om 03.07 uur een inbraakmelding bij een basisschool aan de Bachlaan. De alarmmelding was afkomstig van verschillende zones, een indicatie dat er iets gaande zou kunnen zijn. Hierop is een eenheid naar het pand gegaan.

Toen de agenten 7 minuten later aankwamen, zagen ze dat er een ruit kapot was. De omgeving werd hierop in de gaten gehouden. Tegelijkertijd werd een politiehond in het pand ingezet, omdat de kans bestond dat de verdachte nog in het pand aanwezig was. Toen de geleider met de hond de school binnen ging, sloeg de hond aan bij een kast. Een teken voor de geleider dat iemand zich hier in schuilhield. Aangezien er niet werd gereageerd op het aanroepen om naar buiten te komen, werd duidelijk gemaakt dat de diensthond zou worden ingezet. Nadat nog steeds niet werd gereageerd, werd de kast geopend. De betreffende persoon werd op heterdaad betrapt en aangehouden.

De verdachte blijkt een 26-jarige te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd na aanhouding naar het politiebureau gebracht. Waarop hij door een arts werd behandeld. De verdachte was tijdens de inrekening door de diensthond in zijn arm gebeten. De verdacht bleek eveneens internationaal gesignaleerd te staan. De verdachte moest nog een straf van 18 dagen uitzitten.

Bij nader onderzoek in het schoolgebouw werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Er is ter plaatse aangifte gedaan. Voor de inbraak is een proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen: