FC Zwolle supporters krijgen werkstraf

Twee aanhangers van FC Zwolle hebben een werkstraf van 30 uur gekregen. De mannen hebben vorig jaar september meegedaan aan de rellen rond de wedstrijd Go Ahead Eagles-FC Zwolle in Deventer.

Eerder werden al twee Deventenaren veroordeeld tot werkstraffen van 60 en 100 uur. Bij de rellen in Deventer raakten drie supporterbegeleiders van FC Zwolle gewond en werd het supportersvak van FC Zwolle zwaar beschadigd, omdat er stukken beton waren losgewrikt.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Schandalig!!!
  Veel te weinig voor het onder andere verwonden van eigen Zwolse stewards. Die moet je niet meer in je eigen supportersschare willen toelaten.
  Verwacht dat iedereen dit schandalig vindt trouwens. Of hoeven Zwolle supporters ineens niet zoveel straf…….

 2. Doe maar kalm aan hoor Cees. Er staat in dit artikel weer te weinig informatie om een goed oordeel te kunnen geven. De volgende quote kan je op vele manieren uitleggen: “De mannen hebben vorig jaar september meegedaan aan de rellen rond de wedstrijd Go Ahead Eagles-FC Zwolle in Deventer.” Het zegt helemaal niets over hetgeen wat de twee personen nou daadwerkelijk gedaan hebben.

 3. Daar was ik al bang voor. Dat afzwakken.
  De ondertoon is natuurlijk ook dat crimineel gedrag volgens half NL zwaarder gestraft moet worden, maar supporters…… Prima antwoord dus Kwartier. Brrrr.

 4. Ik zwak niks af en ik kan ook niet volgen dat je dat uit mijn tekst opmaakt. Ik geef aan dat jij niet weet wat er gebeurd is en het artikel dit ook niet duidelijk maakt.

  Mooi dat jij er van uitgaat dat een rechter iemand voor een werkstraf van 30 uur wordt veroodeeld als hij werkelijk een zwaar delict heeft begaan.

  Ik verwacht dat iedereen met een beetje gezond verstand begrijpt dat dit artikel wel van alles suggereerd, maar geen duidelijkheid geeft over de daden van de personen in kwestie.

 5. Een brave huisvader (36) en een 28-jarige intercedent bij de rechter.

  Beiden zijn fan van FC Zwolle. Voor hun betrokkenheid bij rellen in de Deventer Adelaarshorst moeten ze 30 uur onbetaald werken.

  Net als vorige week boog de Zwolse politierechter zich gisteren over de rellen bij GA Eagles-FC Zwolle, op 30 september. Vorige week kreeg hij de raddraaiers uit Deventer voor zijn neus en gistermorgen was het de beurt aan de Zwollenaren.

  De GAEaglesfans gooiden die zondag met golfballen, bierblikjes en putdeksels en kregen hiervoor vorige week werkstraffen van 100 en 60 uur. Als reactie op die regen van golfballetjes sloopten de Zwolle fans het hekwerk. Ze waren boos en opgefokt, zo vertelden D. T. ( 28 ) en M. D. (36).

  De officier begreep helemaal niets van die Zwolse reactie. ,,Dit heeft allemaal niets meer met voetbal te maken.” De Zwolse fans erkenden tegen de hekken te hebben getrapt. Ze ontkenden echter politiemensen te hebben uitgescholden en prullenbakken en dixies (mobiele toiletten) te hebben gesloopt.

  ,,Zulke taal gebruik ik niet”, verklaarde D. tegenover de rechter over het uitschelden van een agente. De ‘brave huisvader’ gaf wel toe dat hij die middag flink opgefokt was geraakt door de golfbalgooiende GAEagles-supporters. Hij kreeg een werkstraf van 30 uur. T. werd eveneens tot 30 uur ‘schoffelen’ veroordeeld.

  Bron: de Stentor

 6. Vreemd, had verwacht dat ze als groep veroordeeld zouden worden?
  Uiteindelijk 30 uur voor tegen een hek aantrappen?
  Er is geen Dixie gesloopt en vuilnisbakken waren er ook niet in dat pauperstadion.
  Als je eens leest waarvoor jongens een stadionverbod hebben gekregen kan je niets anders concluderen dat dit niets anders is als een peperdure heksenjacht van de deventerpolitie.
  Gaan ze al die eagles die ze in zwolle laatst hebben aangehouden ook een voor een berechten die niet de noodverordening opvolgden?
  De steward is trouwens verwond door vuurwerk dat uit het eaglesvak gegooid is. Die jongen hebben ze ook opgepakt. Was ook niet zo bijster slim van hem om een chinese vlinder uit te trappen,maar goed.
  Verder vind ik de stewards helemaal overbodig in het stadion,want die jochies die net aan het puberen zijn moeten tijdens een beladen wedstrijd iedereen vertellen dat ze moeten gaan zitten?

Reageer