Politie Zwolle heeft het druk met bekeuren verkeersovertreders - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Politie Zwolle heeft het druk met bekeuren verkeersovertreders

Zwolle –  Op woensdag werd er door de politie in samenwerking met de RDW een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden maar liefst 54 bekeuringen geschreven voor uiteenlopende zaken. De grootste groep, 14 bekeuringen, werd gevormd door onjuiste of defecte verlichting. Gevolgd voor het op de weg gaan met te gladde banden en mobiel bellen. Respectievelijk 8 en 7 bekeuringen.

De verkeerscontrole werd nabij het station van de Rijksdienst voor het Wegverkeer gehouden. Daar werden vijf boetes uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 121 kilometer per uur waar 70 kilometer is toegestaan.

Drie bromfietsers werden op de bon geslingerd voor een te hoge constructiesnelheid. Hiermee ontvingen zijn een zogenaamde WOK-melding. Zij zullen hun brommers moeten terugbrengen naar de juiste maximale snelheid en ter keuring moeten aanbieden bij het RDW. Pas dan mogen zij weer de weg op.

Ook werden 108 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Hieruit bleek dat niemand te veel had gedronken. Wel werd er bij een bestuurder een bloedproef afgenomen, nadat een positieve speekseltest werd geconstateerd. Hij bleek THC/cocaïne in zijn bloed te hebben.

Artikel delen: