Nieuwe ontmoetingsruimte in de Pierik

De bewoners van Pierik kunnen sinds vrijdagmiddag terecht in ‘Het Pierikhuis’ aan de Fresiastraat 55-61. De nieuwe ontmoetingsruimte is dé plek waar buurtinitiatieven een kans krijgen. Het pand biedt bijvoorbeeld plek aan bewonersoverleg en er is vergaderruimte voor wijk- of buurtverenigingen. Bewoners die zelf iets willen organiseren in hun buurt, kunnen in overleg gebruik maken van de ruimte. Daarnaast is elke woensdagochtend tussen 09.30 en 10.00 uur inloopspreekuur voor bewoners.

Om 17.00 uur vrijdagmiddag opende wijkwethouder Gerard van Dooremolen samen met directeur SWZ Eddy Veenstra de nieuwe ruimte door het naambord van de ontmoetingruimte op geheel originele wijze te onthullen. In een quiz, waarbij het naambord afgeplakt was met foto’s van bloemen die de straatnamen uit de Pierik dragen, moesten de heren  hun plantenkennis bewijzen door de juiste plant te raden.

Na hulp uit het publiek werd uiteindelijk de naam ‘Het Pierikhuis’ onthult. Wethouder Van Dooremolen: “De ontmoetingsruimte is een mooi voorbeeld van Samen maken we de stad. Het is een initiatief van woningcorporatie SWZ, Travers, De Kern, Regiopolitie IJsselland en de gemeente en is bedoeld om de onderlinge samenwerking tussen de partners en de buurt te versterken.” Tijdens het wekelijkse inloopspreekuur zijn daarom ook medewerkers van alle partners aanwezig om vragen van buurtbewoners te beantwoorden.


Ook kon men tijdens de feestelijkheden even het percentage alcohol laten meten, nee de politie was hier niet aan het staken

Artikel delen:

Reageer