D66: Houd Stadshagen bereikbaar voor ouderen

D66: Houd Stadshagen bereikbaar voor ouderen

Zwolle – Onlangs bleek uit een onderzoek van Stadshagen TV dat oudere inwoners ontevreden zijn over de bereikbaarheid in hun wijken. Vaak moeten er lange afstanden te voet of met de fiets afgelegd worden, of zitten zij onnodig lang in de bus. D66 Zwolle vindt de situatie zorgelijk en stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Burgerraadslid Martin Bleijenburg geeft aan dat ook mensen die wat slechter ter been zijn onbelemmerd gebruik zouden moeten kunnen maken van het openbaar vervoer. Lijn 1, de bus die door Stadshagen rijdt, gaat niet door Breecamp en Milligers. Hierdoor zit een busverbinding al snel op grote afstand. “Het is belangrijk dat we ons realiseren dat bijna 1,5 kilometer afleggen naar de dichtstbijzijnde bushalte een beperking is om er op uit te gaan, vooral als je minder mobiel bent.”

Ook voor wie wel een bushalte in de buurt heeft, betekent het niet automatisch dat hij makkelijk weer thuiskomt. Lijn 1 rijdt een rondje door Stadshagen en er zijn geen dubbele haltes op de route. “Bewoners van de woonzorgcentra ondervinden problemen door de route. Zij kunnen wel naar het winkelcentrum toe, maar moeten nu ruim 500 meter lopen naar een bushalte om weer terug te kunnen komen.” Uit het onderzoek van TV Stadshagen blijkt dat sommige ouderen daarom ook niet meer naar het winkelcentrum gaan.

D66 Zwolle vraagt opheldering aan het college van burgemeester en wethouder over de situatie. “Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in Zwolle. Een toegankelijke en bereikbare stad draagt hier aan bij.”

Artikel delen: