CDA Zwolle lanceert Het (ge)Woonmanifest

CDA Zwolle lanceert Het (ge)Woonmanifest

Zwolle – Voor CDA Zwolle is wonen een basisbehoefte. In het (ge)Woonmanifest doet de partij voorstellen voor een betere en eerlijkere woningmarkt. De gekte op de woningmarkt wordt namelijk groter. Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond en nieuwe woningen worden te langzaam bijgebouwd.

Het (ge)Woonmanifest gaat voor een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens. Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden.

In haar verkiezingsprogramma roept CDA Zwolle ook al op tot het bouwen van meer betaalbare (huur)woningen, ook in de kernen rond Zwolle. Ze pleit voor meer woningbouw in het segment net boven de sociale huurgrens. Zodra er meer koopwoningen in de prijsklasse van globaal €160.000 tot €240.000 op de markt komen, ontstaat vanzelf meer doorstroming.

CDA Zwolle werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels hebben 25 lokale afdelingen het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt. Via een Woonquiz kan iedereen zelf testen, hoe groot de kans is om een woning te bemachtigen, en wat het CDA daarin voor de kandidaatkoper kan betekenen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Rot op met je woningen boven huur toeslag grens. Die woningen zijn totaal niet nodig. Betaalbare woningen onder de 500euro die dan weer wel. En daarnaast zelfs een koopwoning van 150.000 kan je als alleenstaande geen hypotheek voor krijgen dus dat zet ook echt geen zoden aan de dijk


  ⚠️ Meld

 2. Eens, er zijn zoveel starters, alleenstaanden (met of zonder alimentatie, met of zonder kinderen en of dat mag van het CDA of niet) en studenten met enorme, leenstelsel, studieschulden.
  Er zijn zoveel sociaal zwakkeren, met of zonder werk, maar dan schijnbaar met ander inkomen dan onze Christen Democraten “normaal” vinden.
  Waar moet je heen als je bijvoorbeeld een gescheiden moeder/vader met kinderen bent, in het voorbeeld van stadsiehaag? Hoorde gister nog een schrijnend voorbeeld….

  In ons, machtig mooi, (eens?) sociaal Zwolle!


  ⚠️ Meld

 3. De veertig containerwoningen aan de rand van bedrijventerrein Oosterenk zijn klaar. Meer van dit soort woningen, waar wij bijna dagelijks langswandelen. Mooi, voor weinig! Max. 2 jaar te bewonen geloof ik.

  Ook zomaar eens gerealiseerd door “de immer klagende oude mannen in Berkum, die vonden dat ze vrogger nog wat te vertellen hadden over de werkvloer”. Petje af dus voor de opa’s (met hoed).


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij ben je van mening dat iedereen zo maar eventjes 150.000 Euro moet kunnen lenen. Alsof je een emmer wat water leeg gooit. Zo simpel is het gelukkig niet (meer).


  ⚠️ Meld

 5. Keep on dreaming CDA. De sociale huurwoningmarkt wordt overgenomen door modaal, omdat in de vrije sector en koopmarkt niets meer te halen valt. Dus graaien ze nu naar de sociale huurwoningen en gaan echt niet doorstromen, is al jaren zo en zal ook zo blijven. Waarom duur doen als het ook goedkoop kan dankzij passend toewijzen? Mijn stem krijgt CDA nooit met hun achterhaalde en reeds ingehaalde denkbeelden/waanbeelden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.