Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – Stadion Galgenwaard is zaterdagavond het decor voor de competitiewedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle. Na de midweekse speelronde waarin zowel de Domstedelingen als de Zwollenaren een nipte maar verdiende zege boekten, gaat de strijd om de play-off plekken in Utrecht weer vrolijk verder.

Een wervelend PEC Zwolle legde sc Heerenveen dinsdagavond de wil op. In de meer dan goede eerste helft scoorde de ploeg van John van ’t Schip tweemaal. Wouter Marinus klopte Martin Hansen met een fenomenale kopbal, terwijl Younes Namli de sluitpost omspeelde na een haarfijne aanname. Beide voormalig Heerenveen-spelers werden bediend door Youness Mokhtar, die uiteindelijk tot ‘ Djopzz Man of the Match’ werd uitgeroepen. Toch kwam sc Heerenveen tot tweemaal toe terug in de wedstrijd. De derde treffer van Mustafa Saymak was dan ook een hele belangrijke, waardoor PEC Zwolle met 3-2 won en het gat met de Friese concurrent vergrootte. De voorsprong op sc Heerenveen bedraagt nu namelijk negen punten.

FC Utrecht speelde eerder dit seizoen in Zwolle met 1-1 gelijk. Het was ook toen Saymak die de Blauwvingers liet juichen. Met zijn doelpunt zeven minuten voor tijd werd de openingstreffer van Sander van de Streek weggepoetst. De tegenstander van zaterdag heeft in de winterstop noodgedwongen een trainerswissel moeten toepassen. Succestrainer Erik ten Hag vertrok naar Amsterdam, waar de Tukker de ontslagen Marcel Keizer opvolgde. Clubman Jean-Paul de Jong werd doorgeschoven en begon met drie thuisduels tegen zeker niet de minste ploegen. Allereerst werd AZ op 1-1 gehouden, waarna ook het inhaalduel met Feyenoord in 1-1 eindigde. Vervolgens kwam Ajax op bezoek en ook dat duel eindigde in een gelijkspel (0-0). Ook het vierde duel van De Jong eindigde, ietwat teleurstellend, in een remise. Op bezoek bij Excelsior werd het vorige week zondag 2-2. Midweeks kon De Jong dan eindelijk zijn eerste driepunter noteren, al leek ook het duel tegen Sparta Rotterdam op een verlenging af te stevenen. Lukas Görtler besloot echter anders en tekende vijf minuten voor tijd voor het enige doelpunt.

Wist je dat…
Niet alleen de trainer nieuw is bij Utrecht, maar ook de grasmat? Na de afgelaste wedstrijd tegen Feyenoord in december waar met man en macht nog getracht werd het veld sneeuwvrij te krijgen, werd de grasmat hoe langer hoe slechter. De club kreeg veel kritiek na de duels met AZ, Feyenoord en Ajax. Een nieuwe grasmat kon niet uitblijven. PEC Zwolle hoeft niet bang te zijn voor de steppe van Utrecht, want tegen Sparta Rotterdam werd woensdag het nieuwe groene veld al in gebruik genomen. Overigens beleeft PEC Zwolle geen beste herinneringen aan het Utrechtse gras. Voormalig Zwolle-speler Trent Sainsbury brak op 6 februari 2014 zijn knieschijf na een val op een sproeikop, die uit de grasmat stak.

Dat duel won PEC Zwolle toen wel (1-2) en ook het seizoen daarop gingen de punten mee naar Zwolle. De laatste drie bezoekjes aan Utrecht verliepen echter teleurstellend. Voor de competitie (tweemaal) en play-offs voor Europees voetbal (één keer) werd verloren. Zaterdagavond krijgt PEC Zwolle vanaf 18.30 uur weer een nieuwe kans op een zege in Utrecht.

De vijf meest recente ontmoetingen in stadion Galgenwaard

Eredivisie, seizoen 2016-2017
FC Utrecht – PEC Zwolle: 3-1 (1-0). (44’ Van Polen e.d. 1-0, 49’ Kerk 2-0, 80’ Barazite 3-0, 86’ Brock-Madsen 3-1)

Eredivisie play-offs, seizoen 2015-2016
FC Utrecht – PEC Zwolle: 5-2 (3-0). (5’ Haller, 23’ Ramselaar, 28’ Kum 3-0, 53’ Menig 3-1, 62’ Troupée 4-1, 65’ Brama 4-2, 73’ Haller pen. 5-2)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
FC Utrecht – PEC Zwolle: 1-0 (0-0). (87’ Boymans 1-0)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
FC Utrecht – PEC Zwolle: 0-2 (0-1). (39’ Lam 0-1, 80’ Nijland 0-2)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
FC Utrecht – PEC Zwolle: 1-2 (1-0). (24’ Agudelo 1-0, 73’ Mahmudov 1-1, 77’ Benson 1-2)

Arbitrage
Reinold Wiedemeijer is de scheidsrechter in de Galgenwaard. Assistent-scheidsrechters zijn Richard Brondijk en Jermaine Lapar. Official is Clay Ruperti. Wiedemeijer floot PEC Zwolle eenmaal eerder dit seizoen. Dat was voor de winterstop in Tilburg, toen PEC Zwolle een 2-0 achterstand omboog in een 2-3 overwinning.

Support
PEC Zwolle wordt zaterdagavond gesteund door 150 supporters, die zullen plaatsnemen in het bezoekersvak.
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Wat gedraag je je ongelofelijk kinderachtig.. Je hebt natuurlijk niet door dat je vervelende en zuigende gedrag uiteindelijk alleen jezelf schaadt! Karma is een bitch! Je zal nu wel in je nopjes zijn dat er eindelijk weer iemand aandacht geeft aan je treurige gedrag!


  ⚠️ Meld

 2. @Zwollenaarffback

  Met je eens. Dit soort figuren zijn naast kinderachtig ook eenzaam, zielig en ziekelijk in het vragen om aandacht.


  ⚠️ Meld

 3. Welke broodzak zit er elke keer onzin uit te kramen onder mijn accountnaam. Wat een zielig ventje is dat zeg. Gaat wat nuttigs doen.


  ⚠️ Meld

 4. 100% met je eens want een of andere broodzak zit er elke keer onzin uit te kramen onder mijn accountnaam. Wat een zielig ventje is dat zeg. Gaat wat nuttigs doen.


  ⚠️ Meld

 5. @Zwollenaarffback

  Die gast die hier op WLZ steeds onder meerdere namen cq aliassen reageert met verschillende avatars is knettergek.


  ⚠️ Meld

 6. We hebben er de laatste tijd allemaal last van. Als je goed kijkt kun je het zien aan het slechte Nederlands dat die persoon gebruikt. Het is nog sneuer en slechter dan de gemiddelde reactie van Steven.


  ⚠️ Meld

 7. Ik snap zijn aversie tegen vv Berkum niet. Het zou er niet gezellig zíjn en ipv bier schenken ze gezonde sapjes. Als hij zijn gezicht nou eens last zien kunnen we het tegendeel bewijzen. Maar volgens mij is internet zijn wereld en heeft hij verder helemaal niets.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.