Grote Zaal Hedon decor voor opname album van rapgroep De Alliantie - Foto: Erik Delobel
Foto: Erik Delobel

Grote Zaal Hedon decor voor opname album van rapgroep De Alliantie

Zwolle – Afgelopen dinsdag bracht De Alliantie de single Mooi Toch uit van het gelijknamige debuutalbum dat op 17 februari in Hedon wordt gepresenteerd. De clip ging viraal en pakte ruim 100.000 views in haar eerste dag. De Zwolse rapgroep werd eerder al tweemaal uitgenodigd door 3FM waar ze het nummer live op de radio deden. Er zijn nog een klein aantal kaarten beschikbaar voor de album release via hedon-zwolle.nl, waar tevens het album te pre-orderen is.

Begin april 2017 startte de opmars naar de release in Hedon, in de grote zaal, waar het gehele album uiteindelijk werd opgenomen en gemixt. Het werd een intensief opnameproces waarbij De Alliantie maandenlang meermaals in de week de grote zaal ombouwde tot één van de grootste opnamestudio’s van Nederland. “In het begin voelde het ietwat onwennig, je staat toch in de zaal waar je normaal gesproken ietwat aangeschoten de grootste artiesten van Nederland staat te bekijken. Nu staan wij op onze sokken onze plaat op te nemen terwijl Marco Borsato de dag daarvoor daar een uitverkochte show gaf”, aldus producer/DJ Sjoerd.

“Hedon is ons thuis! Wij deden hier onze eerste shows, Thomas werkt hier als marketeer, Sjoerd doet hier videoklussen en ik liep hier mijn stage. Toen wij Franc van Hoffen, hoofd geluidtechnicus van Hedon, vroegen om de opnames van onze plaat te leiden was de keuze snel gemaakt om onze kleine thuisstudio te verruilen voor de ruimte van de grote zaal.” Aldus rapper Léon. “De ambiance van de Grote Zaal geeft je direct de energie van een live-show, iets wat je volledig mist in een studio”, vervolgt rapper Thomas. “Tel daar de akoestiek, het bizar goede geluidssysteem en Franc, die naast een sterke geluidstechnicus ook een beest van een producer blijkt te zijn, bij op en je hebt een droomscenario voor het opnemen van je debuutalbum.”
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 17 februari
Open : 20:00 uur
Aanvang : 20:30 uur

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Heb “Mooi Toch” nu ook meelopen onder het lezen van dit mooie bericht. Alle succes jongens; misschien zaterdag 20:30 even kijken. Misschien is Anne Riemersma er ook?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.