OZB reikt maandag a.s. weer Zwolse Blauwe Bal uit

OZB reikt maandag a.s. weer Zwolse Blauwe Bal uit

Zwolle – Op Carnavalsmaandag 12 februari 2018 wordt rond het Carnavalsconcert in theater De Spiegel voor de zevende keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt door de Orde van de Zwolse Ballen (OZB).

Deze Zwolse geestelijke orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. De orde is inmiddels een ‘gemengde’ orde geworden, door de toelating van de eerste vrouw, zuster Alida. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de OZB-leden een keuze gemaakt uit de genomineerden. De prijs gaat dit jaar naar een Zwollenaar die de stad al vele jaren met gevoel voor humor promoot en die muzikaal erg actief is met carnaval. Maandag a.s. zal duidelijk worden om wie het gaat.

Paus Johannes CXXX zal traditiegetrouw, namens de orde, de Zwolse Blauwe Bal overhandigen en daarbij een toespraak van precies 11 minuten en 11 seconden houden. De prijs betreft een speciaal voor de OZB met de hand gemaakte unieke Blauwe Bal met voetstuk, die vergezeld zal gaan van een officiële oorkonde.

De OZB reikt in principe jaarlijks op Carnavalsmaandag de Zwolse Blauwe Bal uit. Deze speciale onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie die op buitengewone wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor.

Eerdere prijswinnaars: Wim van ’t Slot (2011), 2012 (niet uitgereikt), Flip Trooster (2013),
John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016) en Sander Dol (2017).

Artikel delen: