Zwolse schaatser Lotte van Beek wordt vierde op 1500 meter Olympische Spelen

Zwolse schaatser Lotte van Beek wordt vierde op 1500 meter Olympische Spelen

Zwolle – Tijdens de 1500 meter schaatsen op de Olympische Spelen in Pyeongchang is de Zwolse schaatser Lotte van Beek vierde geworden. Zij kwam in de dertiende rit in actie tegen de Japanse Ayaka Kikuchi.

Lotte opende haar rit zeer sterk met 25.68. Haar eerst volle ronde kwam zij door in 54.52 en kreeg daar in de mogelijkheid om naar Kikuchi te rijden. In de ronde daarna kende haar ronde minimaal verval. Nederlands concurrent Ireen Wüst keek aan de kant toe hoe haar landgenoot naar 1:55.27 reed. Van Beek eindigde daarmee een honderdste achter landgenoot Marrit Leenstra.

Op dat moment was het een clean sweep voor Nederland, maar er stond nog één rit op het programma tussen de gedoodverfde concurrenten Miho Takagi (Japan) en Heather Bergsma-Richardson (Verenigde Staten). Deze rit begon met een valse start. Waarop de vrouwen zich opnieuw moesten opstellen.

Takagi en Bergsma gingen hun rit voortvarend van start, maar lieten het in de laatste ronde liggen. Takagi wist in de laatste meters alsnog aan te zetten en reed hiermee naar het zilver.

Ireen Wüst behaalde het goud in 1:54.35, Marrit Leenstra schaatste naar het brons in 1:55.26 en Lotte van Beek eindigde net naast het podium in 1:55.27

Artikel delen: