Gert-Jan Segers ondertekent het Zwols Seniorenkompas - Foto: PR
Foto: PR

Gert-Jan Segers ondertekent het Zwols Seniorenkompas

Zwolle – Vrijdag 16 februari ondertekenen lokaal lijsttrekker Gerdien Rots en  ChristenUnie partijleider Gert-Jan Segers het Zwols Seniorenkompas in Westenhage. Het Zwols Seniorenkompas geeft een duidelijke koers aan het seniorenbeleid in de stad voor de komende 4 jaar. Tijdens deze middag gaan bezoekers met vertegenwoordigers van ouderenorganisaties, zorg- & welzijnsaanbieders en politici in gesprek. Waar moet de komende vier jaar zowel lokaal als landelijk op worden ingezet als het gaat om senioren?

”Onze ouderen zijn waardevolle inwoners van onze stad. Zij hebben meegebouwd aan wat Zwolle nu is.”, zegt lijsttrekker Rots. “In de afgelopen jaren heeft de ChristenUnie aandacht gehad voor het welzijn van ouderen en dat blijven we doen.”

De komende vier jaren wordt ingezet op persoonlijk advies aan huis zodat ouderen langer veilig thuis wonen, meer ontmoetingsruimtes in de buurt voor welzijn en ontmoeting en een nieuw ouderensportfonds voor ouderen met een smalle beurs die toch willen blijven sporten.

“Doorlopend stimuleren en ondersteunen we gezamenlijke woonprojecten, zoals de Krasse Knarrenhof” aldus Rots.  “Door het ondertekenen van het Zwols seniorenkompas spreken we af hoe we ervoor zorgen dat het beleid in Zwolle ook de komende vier jaar zo goed mogelijk blijft aansluiten op hun behoeften”.

De ChristenUnie zet zich voor goede voorzieningen voor wonen, welzijn en zorg voor senioren. Landelijk vanuit het bekende manifest ‘Waardig Oud Worden’, lokaal door het stimuleren van vitaal en veilig oud worden, tegengaan van eenzaamheid en mee kunnen (blijven) doen aan de samenleving.

De ondertekening van het Zwols seniorenkompas gebeurt tijdens een boeiende en gezellige bijeenkomst op vrijdagmiddag 16 februari in woonzorgcentrum Westenhage in Westenholte, Voorsterweg 42-44 in Zwolle. De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom, vertegenwoordigers van onder andere Driezorg, WIJz, stichting WEW, Stichting Turkse Ouderen Zwolle en de Krasse Knarren(hof) gaan deze middag graag het gesprek aan.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Mededeling in een vliegtuig vertrokken vanaf vliegveld Lelystad op weg naar Spanje: datum 14 februari 2021:

  “Dit is uw gezagvoerder, we vliegen momenteel bijna boven Zwolle de hoofdstad van Overijssel. Als u uit het raam kijkt aan uw linkerzijde, dan ziet u de drukte van de koopzondag in Zwolle. Als u uit het raam kijkt aan uw rechterzijde, dan ziet u dat het zelfs ook bij de IKEA op zondag erg druk is.
  Als u naar beneden kijkt, dan ziet u de Wijde AA een mooi meertje met een klein bootje met 1 man erin.
  Hé die man ken ik hoor ik de co-piloot roepen dat is Gert-Jan Segers die gaat op zondag altijd even een stukje roeien.
  Wij wensen u (lees hem) een prettige vlucht! “


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.