Bromfietser onder invloed probeert alcoholcontrole te ontlopen - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Bromfietser onder invloed probeert alcoholcontrole te ontlopen

Zwolle – Op woensdagavond hield de Verkeerspolitie Overijssel een alcoholcontrole bij de rotonde Wipstrikkerallee/Hanekamp. Tijdens deze controle blies een automobiliste een F, de uitslag van de ademanalyse gaf 540 ug/l aan. Dit komt neer op bijna 2,5 keer teveel. Er is tegen de vrouw een proces-verbaal opgemaakt, tevens wordt het CBR ingelicht.

Een bromfietser negeerde een stopteken en keerde voor de controle. Hierop zetten twee motorrijders van de politie de achtervolging in. Zij konden de bromfietser na gevaarlijk verkeersgedrag klem rijden. Het bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en drugs te hebben gebruikt. De speekseltest reageerde positief op THC, cocaïne en amfetamine. Er is bij de man een bloedproef afgenomen. Deze is voor nadere controle opgestuurd naar het NFI.

Toch bleef het daar niet bij. De bromfiets bleek 80 km/h te kunnen. Er is tegen de man 3x proces-verbaal opgemaakt. Na de uitslag van de bloedproef die na een paar weken zal volgen, komt er waarschijnlijk een vierde proces-verbaal bij wanneer blijkt dat de hoeveelheid aangetroffen drugs in het bloed hoger is dan wettelijk toegestaan om een voertuig te mogen besturen. De hoogte van de boete zal door de officier van justitie worden bepaald. Wanneer de bestuurder in de herhaling valt of nog in een proeftijd zat, zal hij moeten voorkomen bij de rechter.

Artikel delen: