Zwollenaar Harry de Weerd geplaatst voor The Hague Disability Darts Invitational

Zwolle – Harry de Weerd uit Zwolle is geplaatst voor The Hague Disability Darts Invitational, dat aankomende zaterdag 17 februari 2018 plaatsvindt in het Haagse Theater aan het Spui. De Weerd neemt het in de kwartfinale op tegen de Haagse Arie van der Rassel.

Het evenement is identiek aan ieder ander (inter)nationaal darttoernooi, inclusief opkomstmuziek, ‘onehundredandeighty’s’ door de luidsprekers, officials van de Nederlandse Dartbond (NDB) en livecommentaar, maar verschilt in één opzicht: de zestien topspelers uit binnen- en buitenland hebben allen een handicap. Door hen wordt gestreden om de beker, het prijzengeld én rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championschips 2018, de wereldkampioenschappen die later dit jaar in Engeland worden gehouden. Het volledige programma van de middag, inclusief deelnemersveld en loting, is nu vervolledigd. The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten.

In alles lijkt het darttoernooi op de World Darts Trophy en de International Darts League. Zo zijn er zestien topspelers uit binnen- en buitenland en vervult meervoudig kampioene rolstoelracen Willy Feenstra de rol van de allereerste ‘roll-on girl’ ooit. Alle wedstrijden worden gespeeld op een podium, met opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB). Marco Meijer, onder meer de caller bij de Bauhaus Dutch Open Darts en Lakeside World Darts, zorgt voor de onehundredandeighty’s; Jacques Nieuwlaat, commentator van RTL Darts, kondigt de spelers aan. Het gehele toernooi wordt bovendien live gestreamd. Hiermee is The Hague Disability Darts Invitational een uniek evenement, niet alleen voor de deelnemende paradarters, maar iedere liefhebber van de dartsport.

Initiatiefnemer Hans Willink: “Ook darters met een handicap verdienen een volwaardig darttoernooi. We hopen op een Barney-effect: hoe mooi zou het zijn als meer mensen, met of zonder handicap, inzien dat ze dit óók kunnen? Ook aan de mensen die nog niet zo lang geleden hebben moeten leren leven met een handicap, willen we het signaal afgeven: ‘Het leven is niet voorbij, je kunt nog zóveel. We willen deze mensen de dag van hun leven geven.”

Ga voor meer informatie naar de website van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: www.stichtinghsg.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)