Uitreiking Wasteboard door wethouder Michiel van Willigen een groot succes

Zwolle – Op donderdag 15 februari bracht wethouder Michiel van Willigen een bezoek aan OBS De Oosterenk in Zwolle om te vieren dat de landelijke organisaties besloten hebben om het project ‘Afval scheiden op school’ voort te zetten. Omdat OBS De Oosterenk al ruim een jaar meedoet aan het project en naast het afval scheiden ook actief bezig is met het voorkomen van afval, werd een Wasteboard uitgereikt aan de leerlingen.

In september 2016 is in veertien gemeenten gestart met de pilot ‘Afval scheiden op school’ vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, onderdeel van ROVA. Bij de start hebben scholen een educatief startpakket gekregen om goed aan de slag te gaan. Inmiddels doen in zeventien gemeenten 130 scholen met ruim 22.000 leerlingen mee aan het project.

Het project ‘Afval scheiden op school’ bestaat uit twee onderdelen:
Afval scheiden op school
Adopteren van een stuk schoolomgeving om te voorkomen dat afval zwerfvuil wordt.

Feestelijk uitreiking Wasteboard
In het kader van het project brachten wethouder Michiel van Willigen en Peter van Hien medewerker van ROVA een bezoek aan OBS De Oosterenk om een Wasteboard aan hen uit te reiken. Een Wasteboard is een speciaal skateboard dat is gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek. De leerlingen waren superblij en het Wasteboard werd direct in gebruik genomen.

Tijdens het bezoek werd de kennis van de leerlingen getest door middel van een quiz over zwerfvuil en afval scheiden. De leerlingen wisten veel vragen goed te beantwoorden. Daarnaast was er voor de leerlingen genoeg tijd om vragen te stellen over zwerfvuil en afval scheiden. Na afloop werd het Wasteboard aan de leerlingen uitgereikt.

Programma Mooi Schoon
Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. En dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, onderdeel van ROVA, voor staat; samen onze omgeving schoonhouden of schoon maken, nu en in de toekomst. In 18 ROVA-gemeenten wordt samengewerkt om door middel van voorlichting, educatie, bewuste en onbewuste gedragsbeïnvloeding en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen. Ook worden inwoners gefaciliteerd wanneer ze hun eigen buurt of omgeving vrij willen maken van zwerfvuil. Meer informatie is te vinden op: www.mooi-schoon.nl.

 

Foto's 2
Uitreiking Wasteboard door wethouder Michiel van Willigen een groot succes
Uitreiking Wasteboard door wethouder Michiel van Willigen een groot succes

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)