Landstede Basketbal legt Bart van Schaik vast - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Landstede Basketbal legt Bart van Schaik vast

Zwolle – Landstede Basketbal en Bart van Schaik hebben overeenstemming bereikt over een contract voor vier seizoenen. De 18-jarige guard/forward is een exponent uit de eigen jeugdopleiding en maakte dit seizoen al meerdere malen zijn opwachting in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. “Ik ben hier heel blij mee” reageert Bart van Schaik na het zetten van zijn handtekening.

Van Schaik speelde de afgelopen jaren voor verschillende teams van Basketball Academy Zwolle en kijkt uit naar zijn definitieve overstap naar de ploeg van hoofdcoach Herman van den Belt. “Landstede Basketbal is een club die al jarenlang tot de top van Nederland behoort en het is hartstikke mooi dat ik voor deze club mag spelen. Ik ken het systeem al langer en daarom voel ik mij hier thuis. Dit is voor mij een ultieme kans”, zegt Van Schaik, die in oktober 2017 tijdens de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns zijn eerste punten liet aantekenen in de Dutch Basketball League.

Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is content met het vastleggen van het basketbaltalent. “We zijn heel blij dat we een talent uit eigen gelederen vast kunnen leggen. Hij is uitgegroeid tot een international in het Nederlands team onder 18 jaar en ook bij het 3-tegen-3 speelde hij mee in Oranje onder 18. Wij hopen dat hij zijn ontwikkeling weet voort te zetten en daar hebben we alle vertrouwen in. Zodoende hebben we hem een vierjarig contract aangeboden”, zegt Van Bergen. “Wij zijn trots op Bart en trots op de opleiding.”

Artikel delen: