VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar directe concurrent DFS

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DFS Opheusden en treft daar een directe concurrent. De Betuwenaren staan op dit moment achtste in de Hoofdklasse B, één plaats onder Berkum dat vier punten meer heeft maar ook een duel meer op de teller heeft staan.

“We hebben het thuis niet makkelijk gehad tegen DFS, maar ik ben optimistisch,” kijkt Berkum-verdediger Dennis Horstman vooruit. “De laatste weken doen we het goed, we pakken weer punten en laten goed voetbal zien. We zijn uit de dip van de periode daarvoor gekomen.”

Het seizoen verloopt voor DFS tot nu toe volgens vrijwel het zelfde patroon als bij Berkum. Na een goede eerste periode, waarin de ploeg van trainer Scott Calderwood nét onder Berkum als vierde eindigde, volgde een flinke terugval. De laatste drie thuiswedstrijden gingen allemaal verloren en in de laatste daarvan, waarin DFS met 0-3 onderuit ging tegen Eemdijk, kreeg verdediger Corné Davelaar bovendien een rode kaart. De daarop volgende twee duels werden afgelast, maar DFS kwam deze week wel voor de beker in actie. Daarbij werd eersteklasser SDV Barneveld met 3-2 uitgeschakeld, al ging dat zeker niet van een leien dakje. SDVB kwam na een kwartier op 0-1 en pas in de tweede helft maakte Marc Harlaux gelijk. Tien minuten later kwam DFS opnieuw achter, waarna Thijs Hendriks in de 64e minuut met het nodige geluk de 2-2 scoorde.

Toen iedereen al uitging van een penaltyserie scoorde Lorenzo Davids, ruim in blessuretijd, alsnog de winnende treffer voor DFS. Berkum won eerder dit seizoen met 3-2 van DFS, maar toen kwamen de Zwollenaren met de schrik vrij. Berkum nam een 2-0 voorsprong via Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, maar in de slotfase kwam DFS langszij door een penalty van Thijs Hendriks en een goal van Arjan Goorman. In blessuretijd ging Berkum echter tóch met de volle buit aan de haal toen Chris van der Meulen de verlossende 3-2 scoorde.

Na een kwakkelperiode lijkt Berkum de laatste weken weer aan de beterende hand. In de laatste competitiewedstrijd gaf de ploeg van trainer Arno Hoekstra een fraai visitekaartje af door Excelsior ’31, tot dat moment gedeeld tweede in de Hoofdklasse B, met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen. Berkum staat nu op de achtste plaats van de ranglijst, maar weet dat alle daar boven staande ploegen één of twee duels meer hebben gespeeld. In de strijd om de Districtsbeker Oost had Berkum deze week weinig problemen bij derdeklasser SKV Wageningen, dat met 0-3 werd geklopt.

Zowel DFS als Berkum kan zaterdag met een zege goede zaken doen, waarbij bij de thuisclub bovendien revanchegevoelens mee zullen spelen. Het duel DFS-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam, die op Sportpark ’t Heerenland aan de Van Maanenstraat in Opheusden om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. vv Berkum neemt afscheid van Jordi Lemmens (33).De linkerverdediger gaat de club verlaten en kiest voor vv Staphorst. vv Berkum heeft Rico Wolven voor volgend seizoen aangetrokken als linkerverdediger zo werd enkele weken geleden al door de club bekend gemaakt.


  Maak melding

 2. Wortelsapje erbij en een gezond broodje en hele weekend is weer goed voor Ton.
  Pure gezelligheid bij deze hartverwarmende vereniging,waar iedereen elkaar groet en met een aardappel in de keel elkaar tutoyeert.


  Maak melding

 3. WIJ STAAN BOVENAAN, WIJ STAAN BOVENAAN. Minste verliespunten. Jaja. Wie voorspelde hier op WLZ onlangs dat vv Berkum volgend seizoen 3e Divisie speelt? Het komt met de week dichterbij.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.