Coverbands veroveren Hedon

In poptempel Hedon vonden zaterdagavond de Play Offs voor de Dommelsch Clash of the Coverbands 2007 plaats.


Funky Monks

In Zwolle traden Positive Tension, Bittersweet, Macho Grandes, Santanero, Hij en Hullie en de Funky Monks op om te strijden voor een landelijke halve finaleplaats in Paradiso Amsterdam. Drie bands zijn doorgegaan naar Paradiso: winnaar werd Funky Monks uit Reusel, 2e Hij & Hullie uit Oss en 3e Bittersweet uit Hengelo (Ov). Het werd een geslaagde avond.

 
Hij en Hullie

Bittersweet uit hengelo af. Technisch wederom van zeer hoog niveau en met een zeer eigentijds repertoirekeus, met nummer van o.a. Source ft. Candy Staton, Nelly Furtado en Anouk, zette de band opnieuw een weergaloos optreden neer. Good God van Anouk staat vanaf a.s. vrijdag in ‘The Clash Tiplijst’ en met een 3e plaats gaat Bittersweet naar Paradiso!

Ska,Reggae coverband Santanero uit Utrecht mocht als tweede haar kunsten vertonen. Met hun frisse repertoire en enthousiaste performance kregen ze ook in Hedon het publiek los. Hun versie van Smoorverliefd van Doe Maar staat ook vanaf a.s. vrijdag in ‘The Clash Tiplijst’ op www.dommelschclashofthecoverbands.nl.

Als derde band stond je jongste coverband van de avond op het podium. Met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar is 5-mans Pop, Rock coverband Positive Tension uit Silvolde een band met veel mogelijkheden in de toekomst. Dat ze nu al zover zijn gekomen in The Clash geeft aan dat er veel talent en ambitie aanwezig is. Positive Tension had nu een set samengesteld met nummers van o.a. Muse, Stevie Wonder en Anouk. Het zeer sterk gespeelde All Unsaid van Krezip wordt a.s. vrijdag toegevoegd aan ‘The Clash Tiplijst’.

Dance Classics, Top-100 coverband Hij & Hullie uit Oss speelde een uitgekiende set waar de individuele kwaliteiten van de 7 mannen en vrouwen optimaal uit de verf kwamen. Nummers van Madonna, Prince en Mother’s Finest werden overgoten met een eigen pittig sausje en zorgden voor veel interactie met het publiek. Dik verdiend gaat Hij & Hullie met een 2e plaats in de Play-Offs naar Paradiso! Nutbush City Limits van Tina Turner staat vanaf vrijdag in ‘The Clash Tiplijst’.

Met Red Hot Chili Peppers tribute Funky Monks uit Reusel stond de absolute No.1 van deze Play-Offs op het podium. Tenchisch, dynamisch en entertaining zijn de belangrijkste onderdelen die 100% in orde zijn bij deze 4 mannen. Californication, Under The Bridge en Otherside zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die verpakt zijn in hun optreden. Met hun overwinning in deze Play-Offs staan ze zeer terecht in de Landelijke halve finales in Paradiso. Met een zeer interactieve versie van Give It Away staat Funky Monks vanaf vrijdag in ‘The Clash Tiplijst’.

De Rotterdamse 5-mans Rock coverband Macho Grandes zorgde voor de afsluiting van de Play-Offs 2007. Met nummers van ZZ-Top, U2 en Goo Goo Dolls lieten de 5 podiumbeesten weer horen van zeer hoog niveau te zijn. Vooral de sfeer naar publiek toe en de dynamische performance zorgde weer voor een onvergetelijk optreden. Hun indrukwekkende vertolking van Pearl Jam’s Alive wordt a.s. vrijdag toegevoegd aan ‘The Clash Tiplijst’ op www.dommelschclashofthecoverbands.nl.

Na deze Play-Offs zijn alle Landelijke halve finalisten bekend. De definitieve line-up voor Paradiso is in willekeurige volgorde:

1e halve finale, aanvang: 12.30 uur:

– Brothers in Arms:6-mans Pop coverband uit Groenlo

Like This: 5-mans Top-100 coverband uit Groningen

Junkyard Dogs: 5-mans Rock coverband uit Sneek

Tachtig: 6-mans Eighties coverband uit Rotterdam

The Fortunate Sons: 3-mans CCR tribute uit Almelo

Funky Monks: 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute uit Reusel

Hij & Hullie: 7-mans Allround, Dance Classics coverband uit Oss

Bittersweet: 6-mans Pop, Rock, Dance coverband uit Hengelo e.o.

 

2e halve finale, aanvang: 18.30 uur:

– De Daltons: 5-mans Rock coverband uit Ruurlo e.o.

Co-Starring: 5-mans Pop coverband uit Amsterdam

KNOX: 5-mans Rock coverband uit Enschede e.o.

Mortey Flames: 4-mans Funk, Rock coverband uit Noordwijk

NoKiddin’: 9-mans Top-100 coverband uit Utrecht

Present Danger: 4-mans Metallica tribute uit Kaatsheuvel

Eager Beaver: 4-mans Rock coverband uit Heerlen

Big Shampoo & The Hairstylers: 9-mans Rockabilly, Jazz, Blues coverband uit West-Brabant

 

Entrée Paradiso: € 17,50 aan de kassa en via de voorverkoop op onze website www.dommelschclashofthecoverbands.nl.

Artikel delen:

Reageer