Eerste lichting gediplomeerden bij International Business College van het CCC - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Eerste lichting gediplomeerden bij International Business College van het CCC

Zwolle- Donderdag 15 februari was een feestelijk moment voor het International Business College (IBC) van het Carolus Clusius College. Tijdens een feestelijke bijeenkomst nam de eerste lichting leerlingen het IBC-certificaat in ontvangst. ‘Een moment om trots op te zijn. De leerlingen hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt en laten zien dat zij klaar zijn voor een toekomst in een ondernemende samenleving’, aldus Sandra Wittendorp en Theo Brandsma, projectleiders van het International Business College.

Twee jaar geleden is het Carolus Clusius College in de bovenbouw van de havo gestart met het International Business College, dat werkt vanuit het unieke onderwijsconcept 20-80learning. Leerlingen die hiervoor kiezen volgen de reguliere opleiding gedurende anderhalf jaar in 80% van de tijd (4 dagen per week). In de overige 20% werken de leerlingen binnen het International Business College, waar zij alles leren over ondernemerschap en ondernemendheid en daarnaast al een eigen bedrijf opstarten.

De afgelopen twee jaar maakten de leerlingen op verschillende manieren kennis met ondernemerschap. ‘Bij diverse bedrijven in Zwolle en omgeving, waren de leerlingen welkom om stage te lopen en kennis te maken met ondernemerschap binnen het bedrijfsleven. Daarnaast hebben verschillende gastsprekers lessen en workshops gegeven, hebben de leerlingen de beginselen geleerd in Agile en Scrum en volgden ze colleges van vervolgstudies bij Hogeschool Windesheim’, vertelt Sandra.

‘Het leren presenteren vond ik het leukste tijdens de twee jaar International Business College. Ik heb geleerd hoe ik mij op een goede manier kan presenteren naar de buitenwereld. Volgend jaar ga ik de opleiding International Business doen. Die opleiding sluit exact aan op het IBC, daar zal ik dan ook veel profijt van hebben!’, aldus Nika, leerling van het International Business College.

Met het behalen van het IBC-certificaat, dat erkend is door het Ministerie van Economische Zaken, zijn de ondernemers in spe klaar voor de toekomst.

Artikel delen: