Aftrap keuzedeel Zorg en Technologie voor studenten Landstede MBO - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Aftrap keuzedeel Zorg en Technologie voor studenten Landstede MBO

Zwolle – Donderdagmiddag 15 februari was de aftrap van het keuzedeel Zorg en Technologie voor tweedejaarsstudenten Gezond & Wel van Landstede MBO. Een volle zaal tweedejaarsstudenten Verpleegkunde en Verzorgende IG maakten kennis met het keuzedeel en het belang van zorgtechnologie. Jan Nijhuis (directeur eenheid Gezond & Wel) feliciteerde de studenten met hun keuze voor Zorg en Technologie en benadrukte hoe belangrijk zorgtechnologie is voor de toekomstige professionals. De aftrap werd gefilmd zodat ook de tweedejaars studenten van Maatschappelijke Zorg het later terug kunnen kijken.

Het doel van het keuzedeel Zorg en Technologie van Landstede MBO is om kritische en innoverende professionals op te leiden die technologie betekenisvol kunnen inzetten. Het is de eerste keer dat dit keuzedeel van start gaat. Tijdens het keuzedeel komen er verschillende onderwerpen en opdrachten langs waar de studenten een keuze uit kunnen maken. Het keuzedeel wordt afgesloten met een examen.

De aftrap begon met een stelling; ‘Technologie in zorg en welzijn is cool’. Met hun telefoon konden de studenten via Menti.com hun mening geven. Op het grote scherm verschenen de antwoorden, bijna unaniem gaf de zaal aan het eens te zijn met de stelling. ‘De generatie van nu heeft geen problemen met technologie in de zorg’. En dat is te zien aan de hoeveelheid studenten die zich hebben aangemeld voor dit keuzedeel.

Gastspreker Martijn Eitink (Zorgtrainingscentrum, Coreon, IJsselheem) vertelde de studenten meer over (zorg)technologie. Na de pauze gingen de studenten in hun eigen groep aan de gang met het keuzedeel.

Artikel delen: