Lotte van Beek vervangt Marrit Leenstra op 500 meter

Lotte van Beek vervangt Marrit Leenstra op 500 meter

Zwolle – Nu schaatser Marrit Leenstra zich vrijwillig op de 500 meter bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea heeft teruggetrokken, is het de Zwolse Lotte van Beek die haar plaats in neemt. Hierdoor mag van Beek op zondag in actie komen. Zij zal samen met Anice Das en Jorien ter Mors een gooi doen naar een Olympische medaille.

Toch is Van Beek geen echte sprinter, tijdens de NK afstanden afgelopen oktober kwam zij niet verder dan een zestiende plaats. Ze heeft een persoonlijk record van 38,25, gereden in Salt Lake City. Het baanrecord in Gangneung (Pyeongchang) staat op naam van Nao Kodaira met een tijd van 37,05.

Marrit Leenstra heeft te kennen gegeven dat ze zich optimaal wil voorbereiden op de ploegenachtervolging van maandag. Volgens haar past de sprintrace van zondag niet in dit programma. Bij Olympische Spelen in Sotsji van 2014 wonnen Marrit Leenstra, Ireen Wüst en Jorien ter Mors en reserverijder Van Beek Olympisch goud. Lotte van Beek staat ook opgesteld in de ploegenachtervolging, maar komt mogelijk niet aan start en zal opnieuw reserverijder zijn.

Artikel delen: