Onderzoek politie Van Zuylenware - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Onderzoek politie Van Zuylenware

Zwolle – Sinds vanochtend doen de politie en het Nederlands Forensisch Instituut onderzoek in een woning aan de Van Zuylenware. In de woning woont een alleenstaande man volgens buurtbewoners. Vannacht was er ook politie aanwezig in en rond de woning. Een ooggetuige verklaart dat er veel politie aanwezig was en heeft enkele mensen rondom de woning gezien. Een andere getuige verklaart dat de woning vannacht verzegeld zou zijn.

Ondertussen heeft de politie laten weten dat zij op woensdag 14 februari een zorgelijke melding kreeg dat een 38-jarige man uit Zwolle was verdwenen. Sinds 7 of 8 februari was er niets meer van de man vernomen. In verband met de vermissing vloog er korte tijd deze middag een politiehelikopter boven Zwolle-Zuid.

De combinatie van aangifte, verstreken tijd en het uitblijven van contact, zorgden ervoor dat de vermissing als een zorgelijke vermissing werd getypeerd. Hierop is in overleg met de Officier van Justitie een strafrechtelijk onderzoek opgezet. Hierbij zijn getuigen gehoord, is een buurtonderzoek ingesteld en heeft aanvullend rechercheonderzoek plaatsgevonden. Hieropvolgend is een 40-jarige Zwollenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van het slachtoffer.

Aansluitend is op 17 februari een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht. Hierbij zijn meerdere specialismen ondergebracht al naar gelang wat nodig is.

De vermiste man is nog niet aangetroffen. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s, inclusief een levensdelict. Er vindt op dit moment nog steeds forensisch onderzoek in en om de woning plaats. Er zal een PD-Unit worden geplaatst in de Van Zuylenware om vandaar uit de werkzaamheden te coördineren. De recherche is terughoudend over de aard als ook het doel van het onderzoek.

Foto's 4
Onderzoek politie Van Zuylenware - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Onderzoek politie Van Zuylenware - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Onderzoek politie Van Zuylenware - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee
Artikel delen:
Reacties 28
 1. Ben meerder malen in (vm Oost) Berlijn geweest, maar dat zag er toch echt veel vriendelijker uit, maar wat ik nog veel erger vind, dat men dit blijkbaar als een normaal steegje beschouwd. Oef.


  ⚠️ Meld

 2. vinden we nou werkelijk de foto van een rommelig ogend steegje zoals je die wel meer ziet belangrijker dan het feit dat er mogelijk een misdrijf is gepleegd? Jullie zouden je moeten schamen


  ⚠️ Meld

 3. Ik dacht precies hetzelfde! Wat een gevoelloos kreng ben jij zeg Jasperina. Een beetje respect en medeleven voor je medemens is toch niet te veel gevraagd hoop ik?


  ⚠️ Meld

 4. Een gangetje om achterom in je tuin te komen, zodat je niet met de groene container door je rijtjeshuis heen moet. Niks bijzonders ouwe internetheld.


  ⚠️ Meld

 5. Ah ok, dat verklaart wel het één en ander. Enig idee hoe de vermiste man eruit ziet? Ook een beetje raar dat hier geen Burgernet actie voor opgezet is.


  ⚠️ Meld

 6. Ik denk dat de politie al wel een vermoeden had dat er iets meer aan de hand was, en dat een burgernet oproep in deze zaak geen zin had.


  ⚠️ Meld

 7. Hebben ze in die straat geen bezems?? We vegen bij ons af en toe de brandsteeg schoon, van wege de bladeren etc.. en de peuken.. vandaar dat iemand zolang vermist kan zijn,,, nergens tijd voor..


  ⚠️ Meld

 8. Wat een schuttingtaal hiero en inderdaad even een bezem of nog beter een aantal keren per jaar schrobben is al teveel gevraagd. Ziet er niet uit. Ik zou er niet dood gevonden willen worden.


  ⚠️ Meld

 9. Wat triest estavana om te reageren op je eigen andere account, wat zul jij eenzaam zijn zeg, arm arm triest zieltje. De wereld gaat door en jij staat stil en word maar ouder, nooit wat van je leven gemaakt of kunnen maken. Triest hoor voor je.


  ⚠️ Meld

 10. Nou nou het forensisch onderzoek loopt nog heren. Laten we de eerst de uitkomst daarvan maar eens afwachten. De Politie houdt vooralsnog rekening met alle scenarios dus voor conclusies en aangiftes lijkt het me echt nog iets te vroeg.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.