VV Berkum
VV Berkum

Berkum pakt dure punten bij DFS

Zwolle – Berkum heeft goede zaken gedaan in de Hoofdklasse B door de uitwedstrijd bij directe concurrent DFS Opheusden met 0-2 te winnen. Gezien de kansenverhouding was die overwinning terecht, maar het duurde lang voordat de Zwollenaren afstand konden nemen en de echte beslissing viel pas in de slotfase.

“Dit was een superbelangrijke wedstrijd, maar het was degelijk van onze kant. We hebben veel gecreëerd en DFS heeft niet veel gevaar kunnen stichten, maar we hadden het eerder af moeten maken,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Berkum had al na krap een kwartier op voorsprong kunnen komen toen Björn Bakker spits Chris van der Meulen met een fraaie dieptepass door het centrum op weg stuurde, maar DFS-keeper Peter Veeneman stond succes in de weg. Direct daarna kon ook Johnsen Bacuna op het Opheusdense doel af, maar zijn inzet vloog naast. Na 27 minuten moest Berkum-verdediger Dennis Horstman even naar de kant, omdat hij in een duel met Thijs Hendriks een tik onder zijn oog opliep. Toen hij zwaar bepleisterd terugkeerde had Berkum zo’n zes minuten in ondertal gespeeld maar ook toen kon de thuisclub geen vuist maken. De bezoekers kwamen echter direct daarna goed weg toen Levi Raja Boean vlak voor het Berkum-doel in goede positie kwam, maar zijn schot op de doellijn gekeerd zag worden door Marc van der Meulen.

Tien minuten na de hervatting had Bacuna de openingstreffer op zijn schoen maar hij werkte de bal, bijna op de DFS-doellijn, toch nog over. Toen er bijna een uur was gespeeld kwamen de Zwollenaren echter alsnog op voorsprong. Uit een corner van Chris van der Meulen kon de volledig vrijgelaten Jason Huisman bij de tweede paal de 0-1 binnen tikken, waarmee eindelijk recht werd gedaan aan de krachtsverhoudingen.

In het laatste kwartier zette DFS volop druk om de gelijkmaker te forceren, maar daarmee nam de thuisclub meer risico en ontstond er achterin ruimte. Dat werd enkele minuten voor het slot kundig afgestraft door de twee invallers aan Berkum-zijde. Na een assist van Mark Bloemendaal kwam Youp Kok vrij voor het DFS-doel en hij plaatste de bal bekeken in de hoek achter de nu kansloze keeper Veenendaal.

Door deze kostbare overwinning is Berkum twee plaatsen gestegen naar een vijfde plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren hebben bovendien één of twee duels minder gespeeld dan alle boven hen staande ploegen, zodat er nog meer in het vat kan zitten voor de equipe van trainer Arno Hoekstra.

DFS Opheusden-Berkum, 17 februari 2018
Eindstand: 0-2 (0-0)
Scheidsrechter: Anne Greveling
Doelpunten: 60. Jason Huisman (0-1), 88. Youp Kok (0-2)
Gele kaart: Dennis Horstman (Berkum)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob (64. Mark Bloemendaal), Ruud Wellenberg, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (83. Youp Kok)
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Jim van Alst, Marc Harlaux, Luciën Dost, Arjan Goorman, Rutger Worm (74. Remy Raterink), Noë Bokila, Melvin van Osenbruggen, Thijs Hendriks, Lorenzo Davids (82. Alex Scheffer), Levi Raja Boean

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Kijk dat is mooi. Berkumse dildo hoeft nu niet te vragen of het dure punten waren. Dit is de kans voor hem om eens een nuttige reactie/vraag te plaatsen. Ik geef toe. Ik leg de lat hoog, maar hij kan ook zijn goede momenten hebben.


  Maak melding

 2. Naast Jasperina, Jasper, Ton, PeterD, Estavana, Steven wordt nu ook al de naam Pim van Hoesel met mij in verband gebracht. Die persoon die dat denkt is knettergek.


  Maak melding

 3. Lamme klauw alias iBerkumse dildo is behoorlijk gematigd in zijn commentaar.
  Niks geen “de weg naar beneden is ingezet”, oid over een graftombe.
  Ze hebben eindelijk door hoe goed ons cluppie uit Berkum is.
  Er zit zelfs nog een periode titel in, jaaaaa….ik zeg de weg naar het kampioenschap is ingeslagen, ga zo door toppers💪💪💪💪


  Maak melding

 4. Sssst niet zo hard. Straks willen ze in Genemuiden, Staphorst en bij Be Quick28 en PEC Zwolle dezelfde keuken gebruiken. Bij successen komt natuurlijk veel meer kijken dan alleen maar gezonde voeding. Het DNA van de club is ook heel belangrijk.


  Maak melding

 5. Ik vind het overigens goed dat men bij het 1e aan het door selecteren is. De afgelopen seizoen waren er (te)weinig mutaties. Als je volgend seizoen 3e Divisie speelt moet je nu je selectie tegen het licht houden. Wie kan het niveau wel of niet aan. Topsport vraagt om harde keuzes te maken. Hou WLZ in de gaten.


  Maak melding

 6. genemuiden staat net als staphorster boeren
  nog boven de kakkers
  die wortelsapjes werken niet

  amstel daar word je groot en sterk van
  echte mannen drinken bier en geen worteltjessap


  Maak melding

 7. Zou passant. bij RTV Oost werken of zo? Daar denken ze dat Sportclub nog steeds bovenaan staat. Haha. De waarheid onder ogen zien, valt hen blijkbaar zwaar.


  Maak melding

 8. Lekker nivootje ook , wat die dames van Berkum spelen, maar echt heel knap hoor….
  Laat ze maar niet promoveren, anders moeten ze daar ook straks gaan betalen voor speelsters.


  Maak melding

 9. Maar er wordt toch alleen maar eigen jeugd ingepast bij de wortelsapvereniging althans dat wil schizofrene Estavana ons laten geloven.


  Maak melding

 10. Daar horen we natuurlijk nooit meer wat van. Ik acht de kans dat Frank Oosterhof morgen 20 kilo lichter is groter dan dat de zoon van de dominee met bewijs komt.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.