WVF onderuit tegen Enter Vooruit

WVF onderuit tegen Enter Vooruit

Zwolle – Na de thuisnederlaag van vorige week, kreeg WVF vanmiddag de kans om zich te revancheren tegen Enter Vooruit. Voor beide ploegen stond er het nodige op het spel. Zo staan de gasten uit Enter bovenaan in de Tweede periode en moest WVF winnen om mee te blijven doen in de subtop. De thuisclub trof in Enter Vooruit echter een ploeg die vanaf het begin fel speelde en vroeg druk zette, zodat WVF geen moment in de wedstrijd is geweest vanmiddag. Bovendien strafte het na rust fouten in de verdediging genadeloos af en won dan ook verdiend met 0-4

Net als in de uitwedstrijd eerder dit seizoen in Enter, kreeg WVF niet de gelegenheid om te voetballen, iets waar WVF het juist van moet hebben, hierdoor was er niet of nauwelijks balbezit en kreeg het voorin ook niet de ruimte om gevaarlijk te worden. Al binnen 10 minuten redde Mike te Wiele knap op een harde uithaal van dichtbij van Wout Velten, even later kon er ten koste van een hoekschop gered worden, nadat de verdediging van WVF totaal verkeerd stond. WVF kon daar aanvallend weinig tegenover stellen al kreeg het vlak voor rust nog een paar kansjes, nadat eerst Enter Vooruit nog een grote mogelijkheid had laten liggen om de score te openen. Marijn Ruijsch schoot uit een voorzet na een mooie aanval over links via Willem Bel en Hessel Berends op doelman Robert Velten. Hierna zag Willem Bel zijn aktie met een schot op de lat eindigen, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten.

Na de rust was het snel gebeurd met de thuisclub. Al in de eerste minuut werd slecht uitverdedigen afgestraft, het was Wout Velten die de bal onderschepte en de vrijstaande Knol bediende die de 0-1 binnenschoot. Direct hierna kon Mike te Wiele redding brengen na wederom slordig balverlies. Hiermee was het foutenfestival nog niet voorbij, want in de 54e minuut kwam Enter Vooruit op 0-2 via Knol die na weer slecht verdedigen alleen voor Mike te Wiele simpel scoorde. 4 minuten later was het opnieuw raak voor de gasten, ditmaal was het Smit die wel heel makkelijk de bal mocht aannemen binnen de zestien en de stand op 0-3 zette en daarmee de wedstrijd definitief besliste.

Het geloof bij WVF op een beter resultaat verdween, al kreeg het nog een paar kansen om in ieder geval tegen te scoren. Eerst redde doelman Robert Velten op een uithaal van Willem Bel en zag Jabir Mazouz zijn inzet na een combinatie met Martijn Laarman net naast het Enter doel gaan. In de 78e minuut sloegen de bezoekers nog een keer toe, nadat Ter Weel de bal op de paal zag belanden, was het Smit die in de rebound wel wist te scoren en daarmee de eindstand op 0-4 bracht. Een bittere pil voor de Westenholtenaren die voorlopig de aansluiting met de Subtop moeten missen en genoegen moeten nemen met een plaats in de middenmoot. Volgende week moet het uit naar voorwaarts V. en zal het moeten winnen om niet in een vrije val te geraken.

WVF-Enter Vooruit 0-4(rust 0-0)
46 Knol 0-1, 54 Knol 0-2, 58 Smit 0-3, 78 Smit 0-4

Scheidsrechter: van Koolwijk
Geel: Siemrink Enter Vooruit, Bril WVF

WVF: te Wiele, Oortwijn, Zeers(54 Donker) Michel Koning, Bril, Bel(85 Patrick Koning), Meijer, Laarman, Ruijsch, Mazouz, Berends(61 Sluiter)

Enter Vooruit: R. Velten, J. Siemerink, Getkate, S. Velten, Pultrum(69 Scheper), D. Siemerink, Knol, Smit, W. Velten, Pluimers(77 ter Weel), Oosthoek(83 Voortman)

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Sorry voor de spelfout…Tijani Reijnders. Hij maakte in de 51e minuut 2-0.
    8 minuten voor tijd is het 2-1.

    Sierhuis heeft overigens weer gescoord voor Ajax-2
    Hij maakte bij jong-Utrecht gelijk 1-1.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.