Rugbyclub Zwolle wint van Havelte

Zondagmiddag werd de wedstrijd van PGA Rugbyclub Zwolle tegen The Big Stones uit Havelte gespeeld. Het was er Zwolle alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten om de derde plek in de competitie te houden. Het was een mooie rugbymiddag op sportpark de Marslanden. Zwolle heeft de wedstrijd naar eigen hand gezet. De eindstand was 29-5.

De Tweede wedstrijd van het nieuwe jaar is winnend afgesloten door de Zwollenaren. Op het eigen veld heeft Zwolle afgelopen zondag gevochten voor de winst om de derde plaats te behouden. Het eerste kwartier had het team van coach Eddy Dekker nodig om de organisatie rond te krijgen. In de tweede helft excelleerden de blauwvingers en kon Havelte niet meer tot scoren komen.

Het eerste kwartier stond in het teken van aftasten. Havelte was op volledige oorlogssterkte naar Zwolle gekomen. Zwolle was verrast door de vechtlust van de mannen uit Havelte. Zwollenaar Joep Verduijn opende wedstrijd met de openings try. De mannen uit Havelte beantwoorden deze actie met een tegen try. De ruststand was 5-5. Captain Arjan Scheve: “We kunnen deze wedstrijd naar ons toe trekken door iets harder te spelen, we staan te veel toe van de Big Stones. We moeten er sneller op zitten, laten zien dat we op ons eigen veld niet te pakken zijn!” In de beginfase van de tweede helft konden de voorwaartsen van blauw-wit een mooie cleane bal presenteren aan de scrum-half. Fred Spanhak kon de bal mooi de breedte in spelen. Door de constante dreiging van de backs ging de verdediging van Havelte ook de breedte in. Het gat dat ontstond werd goed gezien door de fly-half, Arjan Scheve. Hij dook het gat in en drukte de tweede try en zorgde voor de kentering in de wedstrijd. De Zwollenaren wisten dat ze deze wedstrijd in hun zak konden steken. De wedstrijd werd goed en safe uitgespeeld. Zwolle heeft als team er voor gezorgd dat nieuwkomer Mannus Wolters zijn eerste try drukte op eigen veld. Het is een internationaal rugbygebruik om dit na afloop met elkaar te vieren. Mannus Wolters is een goede aanwinst voor PGA RC Zwolle. Op de wing liet Janco ook zien dat zijn rugby ervaring opgedaan in Emmeloord ook voor de blauwvingers ten dienste is. 


Volgende week 27 januari speelt Rugbyclub Zwolle uit tegen titelkandidaat De Wrotters uit Grorredijk. De eerstkomende thuiswedstrijd is zondag 3 februari tegen de andere titelkandidaat Drachten. Dit belooft een spektakel te worden omdat RC Zwolle de uitwedstrijd gewonnen heeft. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Marslanden. Kick-off 14.00.

Artikel delen:

Reageer