Forensisch onderzoek Van Zuylenware gaat verder

Zwolle – Op zaterdag 17 februari is de Politie Zwolle een grootschalig forensisch onderzoek gestart naar aanleiding van de zorgelijke vermissing van een 38-jarige Zwollenaar. Van hem was sinds 7 of 8 februari niets meer vernomen. Na het horen van getuigen, het doen van buurtonderzoek en aanvullend rechercheonderzoek werd gisteren al een 40-jarige Zwollenaar aangehouden.

Gisteravond zijn de werkzaamheden van het TGO-onderzoek gestaakt. Vandaag wordt het forensisch onderzoek in en om de woning hervat. Er wordt met meerdere scenario’s rekening gehouden, inclusief een levensdelict. De politie verwacht later vandaag meer informatie over de zaak te kunnen geven.

Er is een PD-Unit geplaatst in de Van Zuylenware om vandaar uit de werkzaamheden te coördineren. De omgeving van de woning is afgezet met zwarte schermen. Over de aard van het onderzoek alsmede het doel van het onderzoek is de recherche nog steeds terughoudend.

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Er zijn genoeg speculaties gaande over wat zich in en rond het huis heeft afgespeeld. Ik denk dat het netjes is om op de verklaring van de politie te wachten. Gezien de duur van het onderzoek is er vast iets aan de hand en dan kan ik alleen maar denken: Het zal maar je familie of vriend zijn die dit heeft moeten overkomen, wat er ook gebeurd is.

  Op basis van foto’s kun je niet zeggen dat dit een onfrisse buurt is. Beter gezegd, ik zou wel eens foto’s willen zien van achterdoorgangen die (in de winter) keurig geschilderd en aangelegd zijn. Volgens mij is dat meer een uitzondering dan een regel.


  ⚠️ Meld

 2. Helemaal met je eens. Eerst de uitkomsten van het buurt – en forensisch onderzoek maar eens afwachten. Iedereen heeft zijn oordeel alweer klaar hoor. Zo gaat dat hier in Nederland. Lekker populistisch gedoe weer.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens een buurtbewoner die door SBS6 werd geïnterviewd gisteravond was het niet zo’n fris figuur die daar woonde, Ook kwamen er vreemde figuren over de vloer en hing er regelmatig een wietlucht bij de woning.


  ⚠️ Meld

 4. Robbi3, je hebt kennelijk informatie waar de politie wellicht wat mee kan, meld je bij de politie zou ik zeggen, in plaats van hier dit soort onzin te plaatsen. Iedere moord is er één teveel en er zijn altijd mensen die achterblijven, ik wens hen veel sterkte. @Redactie WLZ: Wellicht toch weer wat scherper modereren, want er zijn een fors aantal schandalige reacties op dit bericht lees ik.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een domme reactie @Leonardo. Even hart van Nederland terugkijken van gisteravond, was gewoon op tv, werd live voor de camera door buurtbewoonsters verteld.


  ⚠️ Meld

 6. Er wordt veel verteld aan verschillende media, het is belangrijk om hier geen roddelstroom van te maken. Het is al vreselijk voor nabestaanden en omwonenden dat er is gebeurd wat er is gebeurd.
  Het zal hen geen goed doen wanneer de grootste horrorverhalen bijeen worden gespeculeerd.
  Wat heb je eraan te weten van welke afkomst iemand is of het ergste, dat diens naam over internet zou zwerven en een eigen leven gaat leiden…
  Er is een stoffelijk overschot gevonden, waar nog niets over bekend is. Misschien was het wel de hond van de bewoner, gestorven wegens uithongering. Zie, speculeren heeft geen zin.


  ⚠️ Meld

 7. Wanneer de politie en het NFI het onderzoek hebben afgerond, zullen ze vast naar buiten brengen wie de ongelukkige is. En dan zal WLZ er ongetwijfeld over berichten.


  ⚠️ Meld

 8. Ik heb hetzelfde nieuws gezien als robbi3. Buurtbewoners verklaren een alleenstaande turkse wietrokende man met vage figuren in en om het huis. Zijn moeder was inmiddels overleden zodat hij het huis kon overnemen dus geen directe nabestaanden. Politie is hier natuurlijk van op de hoogte.

  Volgens goed gebruik zal meneer hoogst waarschijnljk worden begraven in het prachtige turkije dus de veel sterkte groetjes zouden DENK ik gericht moeten zijn in het turks naar hen.

  Wat een gaaf land zijn we geworden volgens Rutte. Namens vele Nederlanders vriendelijk bedankt voor de multi culti en zijn problemen zoals volgens een klein onderzoek weer niet naar voren mag komen in dit en vele landelijke andere nieuwsberichten.


  ⚠️ Meld

 9. In de stentor wordt vermeld een stoffelijk overschot van een man en vermoedelijk gaat het om de vermiste turkse man. Buurtbewoners verklaren gisteren in een SBS nieuwsitem dat het gaat om een turkse man. Dus van een hond is niet echt sprake. Benoem gewoon wat zijn afkomst is en draai er niet om heen.

  Weet je trouwens wat al vreselijk is? Een dode man vergelijken met een hond of de bewoordingen gebruiken ‘wie de ongelukkige is’. Zal maar over je buurman of familielid worden gezegd door een nieuwsartikelen schrijver.


  ⚠️ Meld

 10. Mijn overburen zijn van Turkse komaf. Man, vrouw en dochter. Hele lieve mensen. De deur staat altijd open en mee-eten is geen probleem. Hij is hoog opgeleid en we praten – onder genot van een hapje en een drankje – veel over de politiek in Nederland en in Turkije. We zijn beiden wars van rechts populisten zoals Erdogan, Wilders en Baudet. Dat schept en band.


  ⚠️ Meld

 11. Je hebt niet goed opgelet. De alleenstaande buurman heet Mark en is niet van Turkse afkomst. Dat hij eng is en niet deugt, is gebleken. Er werd gesproken over schulden.


  ⚠️ Meld

 12. Dat is een van de nare eigenschappen van de populisten. Ze luisteren nooit maar zenden alleen maar. En dan vooral hun eigen waarheid/boodschap. Het zijn net Jehova’s.


  ⚠️ Meld

 13. Dank Es. JH heeft idd geen reactie gegeven. Was ook niet te verwachten. Wat kun je ook doen als populist als je schaakmat staat?


  ⚠️ Meld

 14. mooi verwoord Roos zo is ut en niet anders zowieso niet netjes om slecht te spreken over n dooie die zich nooit kan verweren toch ….?


  ⚠️ Meld

 15. Sterkte aan alle nabestaanden van Deniz, wat zul je gemist wordenwat een reacties hier weer ….niet weten wat er is en schreeuwen conclussies trekken en de persoon zelf niet eens kennen….bah bah…


  ⚠️ Meld

 16. Zowel voor Deniz als voor Mark zijn familie is dit vreselijk. Niemand kan achter deuren kijken en op het moment dat er wat gebeurd, is ineens ‘de buurman ‘ , een vage kennis wakker om vage beschuldigingen in de wereld te gooien.

  Toevallig is Zwolle Zuid een hele fijne woonomgeving en zijn zowel beide families in deze kwestie niet sterk genoeg om deze onzinnige onzin van de zogenaamde weldenkende Nederlander op zich te nemen.

  Turkse, Nederlandse komaf. …het maakt geen donder uit. Respect en medeleven is in elk land simpelweg een normaal begrip.


  ⚠️ Meld

 17. Juist… iedereen heeft al een verhaal en mening klaar.. maar ze hebben werkelijk geen idee wat ze zeggen.. en is het zeker geen onfris buurtje en worden betrokkenen al bij voorbaat verkeerd weggezet.. het is een vreselijke en verdrietige situatie voor iedereen die ermee te maken heeft!


  ⚠️ Meld

 18. Aah joh er wordt zoveel gezegd.. laten we het overlaten aan de mensen met de kennis.. en voor alle betrokkenen zijn opmerkingen zoals deze niet leuk om te lezen.. beide zijn ze iemands zoon en vader.. en de situatie zoals deze is is al triest genoeg en blijkt wel weer dat er genoeg onzin verteld wordt of verzonnen..


  ⚠️ Meld

 19. @ Robbi3, ja het waren ook de meest intelligente buren. Volwassenen en kinderen die praten. …. Ze komen ineens op tv….. serieus. .. dat neem jij aan als waarheid???? Dan kan ik je nu al als een ‘volwaardig’ persoon zien….


  ⚠️ Meld

 20. Neem aan dat je het nieuws nog een paar keer terug hebt gezien???? Of heb je het 1 malig gezien en niet goed gehoord? Hans Anders. . .. alleen de prijs is anders.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.