Landstede Basketbal verliest duel Donar en mist bekerfinale

Landstede Basketbal verliest duel Donar en mist bekerfinale

Zwolle – Het is The Hammers van Landstede Basketbal opnieuw niet gelukt om van Donar te winnen. Afgelopen donderdag verloor de ploeg van coach Herman van den Belt al van Donar met 55-86. Door ook het tweede duel te verliezen, mist Landstede een plaats in de bekerfinale. Ze hadden in deze tweede halve finale de taak om 44 punten goed te maken op de ploeg uit Groningen.

De spelers van Landstede begonnen heel sterk in het eerste kwart. De thuisploeg kwam met 23-20 voor te staan. Ook halverwege bleef het gelijk op gaan. Toch werd er niet veel gescoord aan beide kanten. Zo gingen de spelers de tweede rust in met een kleine voorsprong: 33-32.

Tijdens het derde kwart werd het spel van de thuisploeg rommelig en kreeg Donar, onder het toezicht van hun coach Erik Braal, de kans om een flinke slag te slaan. Zij namen op dat moment de leiding over met 62 punten. Daar waar Landstede 53 punten op het scorebord had staan. Tijdens het laatste kwart toonde Landstede karakter en vocht zich terug. Toch mocht het niet meer baten. Donar bleef de leiding houden en versloeg Landstede met 3 punten verschil. Landstede-Donar: 77-80.

Donar zal in de bekerfinale de winnaar treffen van de andere halve finale. Deze gaat tussen ZZ Leiden en New Heroes (Den Bosch).

Artikel delen: