Als je vader of moeder psychische problemen heeft

Voor kinderen en jongeren waarvan een ouder psychische problemen of een verslavingsprobleem heeft, organiseert de sector Preventie van RIAGG Zwolle speciale activiteiten. Doel van deze groepsactiviteiten is om kinderen en jongeren herkenning, begrip en steun bij elkaar te laten vinden. Ze krijgen informatie en leren omgaan met de situatie thuis. De groep voor 8 tot 12 jarigen start op maandag 3 maart en de groep voor 12 tot 16 jarigen start op donderdag 13 maart. Aanmelden kan vanaf nu, via (038) 426 9 522 of www.riaggzwolle.nl . Informatie voor kinderen en jongeren is ook te vinden op www.waaromhebikdat.nl .

In Nederland hebben per jaar bijna 900.000 ouders psychische problemen. Deze ouders hebben ongeveer 1,6 miljoen kinderen onder de 22 jaar. Dit betekent dat 1 op de 3 kinderen een ouder heeft met psychische problemen. Deze kinderen lopen risico om zelf later psychische problemen te krijgen. Om dit te voorkomen, zijn de preventieve KOPP-groepen ontwikkeld, voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.

In de preventiegroepen  voor 8 – 12 en 12 – 16 jarigen treffen kinderen elkaar die in vergelijkbare situaties zitten. Elke bijeenkomst bestaat uit een ‘doe-gedeelte’ en een ‘praat-gedeelte’. Er wordt aandacht besteed aan een aantal thema’s, zoals: informatie over psychische problemen, omgaan met je zieke ouder, wat vertel je je vrienden en bij wie kan jij terecht als jij je rot voelt.

Kijk op www.riaggzwolle.nl of www.waaromhebikdat.nl voor meer informatie over de groepen. Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden, neem dan contact op met het cursusbureau van de RIAGG Zwolle, telefoonnummer 038-4269522 via preventie@riaggzwolle.nl. Zij kunnen je in contact brengen met een van de cursusbegeleiders en eventueel een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Artikel delen:

Reageer