Politie Zwolle houdt auto-inbreker aan na tip getuige - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Politie Zwolle houdt auto-inbreker aan na tip getuige

Zwolle – Op zondagavond 18 februari heeft de politie van Zwolle een 38-jarige man aangehouden die verdacht wordt van poging tot diefstal. De agenten hadden rond 22:45 een melding gekregen van een oplettende burger die vond dat de verdachte veel aandacht had voor de auto’s op het parkeerterrein van de Jumbo supermarkt aan de Assendorperstraat. Hierop belde de getuige met 112 en gaf een duidelijk signalement door van de verdachte.

De agenten zijn gaan kijken en kwamen de verdachte op het spoor, nadat zij bij het aanrijden in contact stonden met de getuige. Deze had gezien hoe de verdachte één van de ruiten van een auto had kapotgeslagen. De verdachte is opgepakt op basis van poging tot diefstal uit een auto inclusief vernieling van de auto.

Omdat de man zichtbaar onder invloed was, besloten de agenten hem mee te nemen naar het bureau. Eenmaal op het bureau aangekomen gaf de verdachte toe de autoruit te hebben vernield. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Waarom blijven de populistische reacties ditmaal uit? Dat kan maar 1 ding betekenen. De dader is een ordinaire autochtoon. Dan wordt met de mantel der liefde bedekt. Heel merkwaardig.


  ⚠️ Meld

 2. Huh? Maar dit soort artikelen is toch hun enige drijfveer. Onnodige onrust zaaien. Raar dat je daar dan geen tijd voor maakt.


  ⚠️ Meld

 3. Je moet Jasperina Bruins gewoon negeren, zij heeft inderdaad niets beters te doen, helaas hebben ze tegenwoordig internet op een kamer in een gesloten inrichting.


  ⚠️ Meld

 4. Wel, ’t duurt niet lang meer dat we nog oplettende ‘burgers’
  nodig hebben. Camera’s komen overal. Makkie alles te bewaken.
  Zelf als ‘De dader is een ordinaire autochtoon’.

  Uitdaging is nog wel hoe we de AI echt bewijsbaar neutraal
  kunnen maken.

  Anderzijds, wat als niet. Zou dat verschil maken ?

  Of wat als AI ons aller ethiek als ‘ordinair’ gaat zien ?

  Kan zo gebeuren, da’s geen SF.


  ⚠️ Meld

 5. Ik houd me vast aan die hoog intelligente reacties die hier toch ook geplaatst worden. Tenslotte kijkt niet iedereen naar de pauperzender SBS6. WLZ is een afspiegeling van de maatschappij en daarom is ze mij zo dierbaar.


  ⚠️ Meld

 6. Ben ik het mee eens. Binnen een jaar is het niveau van Weblogzwolle van bedroevend naar onleesbaar gegaan (wat comments betreft). Rampzalig is ook de bagger die af en toe uit Facebook loopt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.