Ronald Mulder kan niet stunten op de 500 meter

Ronald Mulder kan niet stunten op de 500 meter

Zwolle – De Zwolse schaatser Ronald Mulder heeft tijdens de Olympische Spelen op de 500 meter in Pyeongchang niet kunnen stunten. Hij kwam niet verder dan een zevende plaats. Mulder kwam in de zestiende rit in actie tegen de Noor Håvard Lorentzen, de leider in de wereldbekerstand. Lorentzen werd vooraf gezien als de grote favoriet en maakte deze verwachtingen ook waar door naar het goud te schaatsen in 34,41.

Ronald Mulder ging zeer voortvarend van start en kwam door in een tijd van 9,59, daar waar Lorentzen het niet van de start moest hebben: 9,74. Mulder reed zijn volle ronde ook sterk, maar moest toezien hoe Lorentzen in de laatste binnenbocht langszij reed. Mulder finishte in 34,83. Hij was hiermee wel sterker dan de beide andere Nederlanders. Kai Verbij werd met een tijd van 34,90 negende en Jan Smeekens kwam niet verder dan een tiende plaats in 34,93.

Ronald Mulder won vier jaar geleden op de Olympische Spelen in Sotsji nog het brons. Tijdens deze 500 meter behaalde Nederland een clean sweep. Het was de Zwollenaar, en tevens tweelingbroer van Ronald, Michel Mulder die het goud won en Jan Smeekens greep het zilver. Michel Mulder wist zich afgelopen december tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi met een zesde plaats niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het was tijdens dit OKT dat Ronald Mulder nog de snelste tijd neerzette.

Artikel delen: