Travelbags/HV Zwolle handbaldames geen last van “carnavalsbenen” in duel tegen Havana - Foto: Barbara Timmermans
Foto: Barbara Timmermans

Travelbags/HV Zwolle handbaldames geen last van “carnavalsbenen” in duel tegen Havana

Zwolle – Na het vrije carnavalsweekend stond zondag 18 februari de thuiswedstrijd tegen Havana op het programma. Uit werd met moeite gewonnen, dus de dames wisten dat ze gelijk scherp moesten starten.

Het fluitsignaal klonk en de dames begonnen goed. De dekking was compact en aanvallend hielden ze zich aan de afspraken. Hierdoor stond het al gauw 4-2 in het voordeel van Zwolle. De dames van Havana gaven zich echter niet gewonnen en wisten ook een aantal keer goed tot scoren te komen van afstand of via het vrijspelen van de cirkel. Echter wisten de dames van Zwolle door te gaan met hun eigen spel en gingen ze de rust in met een 16-11 voorsprong.

Na de rust begon Zwolle sterk en stond de dekking goed en compact. Hierdoor wisten de dames hun voorsprong groter te maken. Vanaf dat moment was de wedstrijdspanning wat gedaald. Er kwam wat gemakzucht in het spel van de dames van Zwolle en hier maakte Havanna gebruik van. Die wisten een aantal keer goed tot scoren te komen en ze konden de cirkel goed vinden. In de slotfase van de wedstrijd heeft Zwolle nog wat geëxperimenteerd in de verdediging. Uiteindelijk hebben de dames een winst van 29-22 geboekt.

Op zaterdagavond 3 maart speelt Zwolle uit in Heino. Om 20.15 uur start de wedstrijd. De dames hopen weer op veel support!

Artikel delen: