Hoogste punt bouw appartementen Friesewal

Hoogste punt bouw appartementen Friesewal

Zwolle – De vlag is geplaatst aan de Friesewal. Daar bereikte de bouw van het appartementencomplex het hoogste punt deze week. De bouw van de 37 appartementen is onderdeel van de versnellingsactie waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen.De verwachte oplevering van de appartementen aan de Friesewal is medio 2018.

Er worden 27 kleinere appartementen gerealiseerd met 1 slaapkamer en 10 grotere appartementen met 2 slaapkamers. De appartementen zijn bijzonder energiezuinig. Ze worden goed geïsoleerd en er komen zonnepanelen op het platte dak. De appartementen krijgen geen gasaansluiting. Nieuwe huurders kunnen een abonnement afsluiten voor een parkeerplek.

De provincie Overijssel stelt vanuit de regeling Vitaliteit en ruimtelijke identiteit een bedrag van circa € 200.000,- beschikbaar voor het aanleggen van een binnentuin en bijpassend hekwerk. De binnentuin komt op het bovendek van de parkeergarage en draagt bij aan een mooi en prettig woonklimaat voor de directe omgeving. Door het aanleggen van de binnentuin is bij warm weer de opwarming minder dan bij de huidige stenen situatie. Ook wordt het regenwater beter opgevangen en afgevoerd. Het transparante hekwerk maakt de tuin ook vanaf de straat zichtbaar en draagt op deze manier bij aan de ruimtelijke kwaliteit van het direct naastgelegen gebied.

Naast de bouwlocatie Dijkstraat/Friesewal zijn onder andere de Reggelaan (18 hofwoningen) en de verbouwing van het schoolgebouw aan de Hobbemastraat (22 appartementen) onderdeel van de versnellingsactie. Eerder gingen woningen aan de Stinspoort (16 woningen), Transitorium Weezenlanden (9 eengezinswoningen en 41 appartementen) en de Eemlaan (22 eengezinswoningen en acht 4-onder-1-kap) al in de verhuur. Een overzicht van alle bouwprojecten in het kader van de versnellingsactie is te vinden op www.zwolle.nl/sociale-huurwoningen.

Artikel delen: