Studenten motiveren basisschool voor techniek

Basisschoolleerlingen kunnen sindskort les krijgen in het vak techniek door studenten van het Deltion College in Zwolle. De leerlingen van de Parkschool in Heerde volgen deze maand drie bijzondere technieklessen. Zij gingen op bezoek bij de buren; het Deltion College, afdeling START.Deltion Techniek. De leerlingen van groep zeven en acht zetten daar bouwpakketjes van houten kleuterstoeltjes in elkaar. Alles onder begeleiding van Michael Soeliman en Wilt Sloep, studenten bij START.Techniek. De eerste techniekles was 8 januari. Op 22 januari en 29 januari staan de volgende lessen gepland.


Eigen foto

De jongens van START.Deltion Techniek bedachten het project eind vorig jaar. Zij wilden de Parkschool graag een plezier doen met hun werk. Het leek hen leerzaam daar de basisschoolleerlingen bij te betrekken. Tijdens de fabricage van de bouwpakketten mochten de leerlingen van de Parkschool een kijkje nemen bij Deltion. Nu gaan de leerlingen zelf ook echt aan de slag. Zo leren de basisschoolleerlingen iets van techniek. Het is ook leerzaam voor de jongens van START.Deltion. Zij leren groepen te begeleiden en hen informatie over te brengen.

Dirk Jansen is leraar bij de techniekopleidingen op niveau 1 die Deltion aanbiedt. “Wij vinden dit een prachtig initiatief van onze jongens. De studenten hebben zelf het project bedacht en de opdrachtgever benaderd. De leerlingen van de Parkschool vinden het erg leuk om eens een kijkje bij ons te nemen. En voor onze jongens is het een perfecte mogelijkheid om in de praktijk te leren. Een echte win-win situatie dus!”

Artikel delen:

Reageer