Lotte van Beek vervangt Marrit Leenstra bij ploegenachtervolging

Lotte van Beek vervangt Marrit Leenstra bij ploegenachtervolging

Zwolle – Schaatser Lotte van Beek komt nogmaals in actie op de Olympische Spelen in Pyeongchang. De 26-jarige Zwolse vervangt op woensdag Marrit Leenstra tijdens de halve finale van de ploegenachtervolging. Tijdens deze halve finale komt het Nederlandse team, dat zich gisteren als eerste plaatste tijdens de heats, in actie tegen het als vierde geplaatste Amerikaanse team.

Samen met Ireen Wüst en Antoinette de Jong zal Lotte van Beek proberen om een plaats in de finale te bereiken die eveneens op woensdag zal worden gereden. In principe zal Marrit Leenstra dan weer in actie komen, omdat zij een basisplek in het team heeft. Door haar optreden in aanloop naar de finale is Van Beek bij winst in ieder geval verzekerd van een plak.

Afgelopen maandag presteerde Nederland goed met een olympisch record en een baanrecord van 2.55,61. De Nederlandse dames was ruim vier seconde sneller dan het Amerikaanse team (Brittany Bowe, Heather Bergsma en Mia Manganello). Het was het Japanse team (Miho Takagi, Nana Takagi en Ayano Sato), de grootste concurrent, dat zich achter Nederland naar de tweede plek schaatste. Zij zullen het in de halve finale moeten opnemen tegen de nummer drie: Canada (Ivanie Blondin, Josie Morrison en Isabelle Weidemann).

Na de wedstrijd van maandag sprak NOS met het Nederlandse team. Hierin gaven de vrouwen al te kennen dat zij het niet meer dan logisch zouden vinden wanneer Lotte van Beek ook in actie zou komen. Op die manier kunnen de krachten verdeeld en gespaard worden, zodat het team in een eventuele strijd tegen Japan sterk van start kan gaan. Bondscoach Geert Kuiper geeft aan dat ze in een luxepositie verkeren met Lotte van Beek, omdat zij al een paar keer goed gepresteerd heeft op de achtervolging.

 

Artikel delen: