Zwolle actief tijdens Landelijke Gedichtendag

Alleen op gedichtendag: wie wil kan boetegeld van maximaal 5 euro gemakkelijk terugverdienen? Door ter plekke in een van de Zwolse bibliotheken een gedicht voor te dragen, hoeft men geen boete meer te betalen. Een gedicht is snel gevonden. In de bibliotheek zijn veel boeken met leuke gedichten om voor te dragen, maar men mag natuurlijk ook een gedicht van internet halen, thuis of in de bibliotheek.

Juul Klemann verzorgt op Gedichtendag workshops waarin woord en beeld bij elkaar komen. Via een “word web” schrijft de cursist een eigen gedicht, wat vervolgens wordt vormgegeven in en op een schilderijlijst. Het resultaat is een dimensionaal geheel van woord en beeld. Locaties bibliotheek Stadshagen  (13.00 -14.30 uur) en bibliotheek Zwolle-Zuid van 19.30 -21.00 uur. Prijs:  € 12,50.

Opening expositie in wijkbibliotheek Aalanden

Leerlingen van Basisschool De Wieden maakten werkstukken naar aanleiding van (zelfgemaakte) gedichten. Deze werkstukken en de gedichten zijn nu te zien in de bibliotheek in de Aalanden. Een van de leerlingen gaat op 31 januari de expositie openen en ook gedichten voordragen. Aanvang: 14.30 uur – gratis toegang.

Feestelijke avond met poëzie en muziek

De gedichtendag wordt in Zwolle afgerond met een speciale avond in de Statenzaal van de centrale bibliotheek. Lenze Bouwers, Jacob Hesseling en het Zwolse dichterscollectief dragen gedichten voor. Voor de muzikale omlijsting zorgt de groep Jazzwise. Zij brengen: “Stop de klok”: een poëtisch muziekprogramma over tijdloze onderwerpen. Daarnaast zal Lenze Bouwers bekendmaken welke Zwollenaar het mooiste gedicht (activiteit Gedichtenjury) heeft geschreven. De avond duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur. Entree:  € 7.50 ,  bibliotheekleden 6 euro. Kaartverkoop vanaf 22 januari (ook telefonisch) bij de receptie van de centrale bibliotheek in de Diezerstraat, tel 038-4257242

Artikel delen:

Reageer