900 dagen en 9 jaar celstraf voor overvallers prostituees - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

900 dagen en 9 jaar celstraf voor overvallers prostituees

Zwolle – Twee mannen van 23 jaar zijn bij de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot celstraffen van 900 dagen en 9 jaar voor gewapende overvallen op met name prostituees. Deze overvallen gingen gepaard met geweld of met bedreiging met geweld. Zo zouden de slachtoffers vastgebonden zijn met tape of tie-wraps en gedwongen zijn om op knieën of buik op de grond plaats te nemen. Hierbij zouden zij onder bedreiging van een mes gedwongen zijn om te vertellen waar zij geld of waardevolle goederen bewaarden.

Tijdens deze overvallen werden onder andere geld, telefoons, horloges, paspoorten en autosleutels meegenomen. De slachtoffers werden naar de door de mannen gehuurde woningen gelokt, nadat er online afspraken waren gemaakt. De overvallen werden gepleegd in de periode van 22 april tot en met 21 mei 2016 in onder andere Deventer en Zwolle. Daarnaast zouden de daders in de periode van 17 juni tot en met 27 juni 2017 een personenauto van het merk Mercedes Benz type A-klasse hebben verduisterd.

Hoofdverdachte S. wordt verantwoordelijk gehouden voor overvallen in Breda, Zwolle en Deventer, maar werd vrijgesproken van een overval in Mierlo. Hij moet schadevergoedingen van in totaal ruim 21.000 euro betalen aan de slachtoffers. S. is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf. Daarnaast moet hij nog 8 maanden celstraf uitzitten voor een eerder opgelegde voorwaardelijke straf. De Mercedes is in beslag genomen en verbeurd verklaard.

Medeverdachte K. is veroordeeld tot een celstraf van 900 dagen, waarvan 574 voorwaardelijk. Hem wordt enkel een overval in Zwolle ten laste gelegd. Daarnaast is hij verminderd toerekeningsvatbaar en moet zich therapeutisch laten behandelen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Een beschrijving van het uiterlijk en de kleding van de veroordeelden zou helpen hoe dit bericht te duiden. Gezien ’t extreme geweld denk ik aan Roemenen, gezien ’t extreme geweld, waarbij een mes expliciet vermeld is denk ik aan Italianen. Lezende dat ze ’t op prostituees voorzien hadden denk ik aan Fransen. (Die staan wereldwijd bekend vanwege lafheid) 9000 jaar is nog te kort voor de zulken.


  ⚠️ Meld

 2. Nou, goed ik geef toe. Ik snap de vraag ‘welk protocol volg je’ echt niet niet, blij mee ? Wat bedoel je met die vraag? wat voor ‘protocol’ ? Sorry, weer wedervragen……. Maar ik snap echt ‘hand op m’n hart niet’, wat je bedoelt met ‘welk protocol volg je’ ……. Ik ben niet religieus of zoiets als je dat bedoelt.


  ⚠️ Meld

 3. Uh , maar Jasperina, ik heb geen ‘protocol’, niets om over boord te zetten.

  En tsja, een filmpje wat antwoord geeft op al je vragen …….

  Doet me bedenken, in de middeleeuwen had je reizende chirurgijnen, die op de markt elixers aan de man brachten, drankjes goed voor alle kwalen. Heden ten dage nog spreekwoordelijk in onze taal verankerd als ‘Haarlemmerolie’.

  Heb je echt een filmpje in de aanbieding dat even goed werkt als Haarlemmerolie ?

  Trouwens, tof dat je meekletst, net als hele vele Zwollenaren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.