D66 blij met zorgvuldig besluit rondom Lelystad Airport

D66 blij met zorgvuldig besluit rondom Lelystad Airport

Zwolle – Minister Van Nieuwenhuizen maakt vandaag bekend dat besluitvorming over de uitbreiding van Lelystad Airport met minimaal een jaar wordt uitgesteld. Dankzij de onophoudelijke deskundige inbreng van Hoogoverijssel en andere bewonerscomité’s neemt de minister nu een zorgvuldig besluit.

D66 Zwolle is telkens kritisch geweest over de zorgvuldigheid van het proces. Na de grote druk van bewonerscomité’s zoals Hoogoverijssel en de gezamenlijke inspanning van veel lokale en regionale D66-fracties en andere politieke partijen is er in de afgelopen maanden veel afgestemd met de provincies, gemeenten en hun inwoners. De D66-fractie in Zwolle gaf al eerder aan dat uitbreiding van Lelystad Airport pas kan plaatsvinden na het tot stand komen van een volledige MER en nadat het luchtruim is heringedeeld. Uitstel van de besluitvorming is in de ogen van D66 dan ook het enige juiste besluit.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Met heel veel dank aan de mensen van actiegroep Hoog Overijssel!!!!

  Van de politiek moesten we het in 1e, 2e, 3e en 4e instantie niet hebben.


  ⚠️ Meld

 2. Ja, mooi dat we er nog eens goed over puzzelen en nadenken. Kwam een breekijzer aan te pas, gelukkig heeft niemand zich hoeven vastketenen aan rails of hekken of iets dergelijks.

  Bedenk kerncentrale Borsele. Toen haalden mensen kastanjes uit het vuur,
  zonder handschoenen of stalen neuzen in de schoenen om de ME onder de reet te trappen. Burgelijke ongehoorzaamheid heet dat tegenwoordig.

  Gewoon zonder dat de ME eraan te pas is gekomen gaat de politiek nu nog ff de cijfertjes en de feiten controleren. APPLAUS!

  Ik heb hier al eens eerder betoogd, geef de aanbieders van vliegreizen niet de kans de totale kosten uit de prijs van de tickets te houden. ’t probleem lost zich vanzelf op als we ff regelen met die reizigers, dat wie vervuilt, betaalt.


  ⚠️ Meld

 3. “Dankzij de onophoudelijke deskundige inbreng van Hoogoverijssel en andere bewonerscomité’s neemt de minister nu een zorgvuldig besluit.”

  Wow! Goede objectieve journalistiek zeg! niet dus..

  Gelukkig is de journalist ‘Loes’ helemaal niet subjectief, gezien haar (ex?) lidmaatschap van milieuraad zwolle…


  ⚠️ Meld

 4. Wow! Ben je zo gefrustreerd dat het niet doorgaat dat je persoonlijk wordt?
  Trouwens wat is objectieve journalistiek? Dat bestaat helemaal niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.