Zilver voor Lotte van Beek en het damesteam ploegenachtervolging

Zilver voor Lotte van Beek en het damesteam ploegenachtervolging

Zwolle – Het is de Nederlandse dames niet gelukt om het goud op de Olympische Spelen in Pyeongchang te bemachtigen in de finale van de ploegenachtervolging. Hoewel ze sterk begonnen en tot de voorlaatste ronde ruim een halve seconde voor lagen op het Japanse team (Miho Takagi, Nana Takagi en Ayano Sato), waren ze niet opgewassen tegen de versnelling die door de Japanse vrouwen in de laatste twee rondes werd ingezet. Zij wonnen de rit in 2.53,89.

Toch hebben de Nederlandse vrouwen (Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Marrit Leenstra en de Zwolse Lotte van Beek) zich naar een nette tweede plaats geschaatst in 2.55,47. Met deze tijd reden ze een tiende sneller dan het oude Nederlandse record. In deze finale kwam Lotte van Beek niet in actie, maar doordat zij mee reed tijdens de halve finale, komt zij toch in aanmerking voor een zilveren medaille.

De finale om de eerste twee plekken werd aanzienlijk sneller gereden dan de rit tussen Amerika en Canada om plek drie en vier. Amerika werd in deze rit derde met een tijd van 2.59,26. Canada greep net naast de medailles met een tijd van 2.59,70.

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.